#náhrada masa


Mark Cuban investuje do rostlinných bílkovin pro zvířata

28. 11. 2021

Rostlinné alternativy masných výrobků se dostaly do supermarketů, restaurací i do domácností z velké části díky společnostem Beyond Meat a Impossible Foods. Dnes najdete rostlinné...


Produkce masa v Německu klesla, poptávka po rostlinných alternativách trhá rekordy

02. 06. 2021

Produkce masa v Německu poklesla, zatímco nabídka po rostlinných alternativách stále stoupá. Čtěte také:


Startup vyrábí bez porážky první kuřecí bílkovinu pro psy a kočky

21. 03. 2021

Bio-technologická společnost Bond Pet Foods si od svého prototypu slibuje, že v roce 2023 odstartuje komerční prodej bezmasých krmiv pro domácí mazlíčky. Bio-technologický...


Britové snižují svou spotřebu masa: v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví

04. 11. 2020

Téměř 13 milionů Britů v anketě uvedlo, že během lockdownu na začátku roku snížilo spotřebu masa. Spolu s tím, jak miliony Britů omezují spotřebu masa, se v Londýně otevírá...


Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni

18. 05. 2020

Seitanové „kuřecí“ burgery a veganské párky se možná jeví jako fenomén současné doby, ale rostlinné náhražky masa ve...


Knedlo zelo sojo

12. 05. 2020

Česká klasika ve veganské verzi, kde vepřové maso zastupují sojové plátky pečené do křupava.


Rajská omáčka

05. 11. 2019

Kdo by neznal rajčatovou omáčku! Je to klasika, která se hodí ke všem těstovinám i houskovému knedlíku. Místo masa můžete zvolit např. seitan, robi, ďobáčky, sojové maso nebo veganské mleté..


Šéfkuchaři nerozeznali rostlinné maso od živočišného

07. 02. 2019

Dokáží profesionální šéfkuchaři rozlišit maso živočišného a rostlinného původu? Cityline TV vyzvala dva zkušené šéfkuchaře k účasti na chuťovém testu. A výsledek? Ani jeden z nich nedokázal s...


Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

21. 01. 2019

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.


Vegan sloppy joe's

03. 12. 2018

Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.


Rostlinné „maso“ je tak lahodné, že na to evropský masný průmysl musí reagovat

16. 01. 2018

[The Economist] Holandský Vegetariánský řezník čelí nejnovějšímu útoku za označení na etiketách. V Holandsku je osvědčeným lékem na kocovinu „Kapsalon“, což je zdravá směs hranolek, roztaveného...


Tofu (či nekuře) na paprice

21. 10. 2016

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.


Veganské grilování (le grill)

07. 08. 2015

Jste pozvaní na grilovačku a chcete svým masožroutským přátelům dokázat, že grilovat se dá i bez masa? V tomto článku najdete mnoho tipů, co všechno si jde na grilu připravit?


Hlíva a la ryba

10. 12. 2013

Hlívové filé vynikající například na tradiční štědrovečerní tabuli.


Nekapr ovesný [videorecept]

01. 12. 2013

Rybími pokrmy inspirovaný celer s ovesnými vločkami - spousta muziky za málo peněz.


Sojový řízek [videorecept]

21. 11. 2013

Řízek je jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů. Ani na veganství se ho ale vzdávat nemusíte! Tento řízek se na ochutnávkách pro veřejnost setkává s velkým úspěchem. Hodí se na Vánoce k...


Segedínský guláš

24. 07. 2013

Vynikající úprava snadno dostupných klasických sójových kostek se zelím a knedlíky.


Sojový guláš s bramborami

21. 10. 2012

Guláš je klasika, která chutná všem. Zkuste ho v trochu netradiční veganské verzi, nepoznáte rozdíl!


Balkánské kostky s hranolky

21. 10. 2011

Křupavé sojové kostky, které se skvěle hodí k balkánské paprikové pastě ajvar.


ČÍNA

21. 10. 2011