#náhrada masa


Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni

18. 05. 2020

Seitanové „kuřecí“ burgery a veganské párky se možná jeví jako fenomén současné doby, ale rostlinné náhražky masa ve...


Knedlo zelo sojo

12. 05. 2020

Česká klasika ve veganské verzi, kde vepřové maso zastupují sojové plátky pečené do křupava.


Rajská omáčka

05. 11. 2019

Kdo by neznal rajčatovou omáčku! Je to klasika, která se hodí ke všem těstovinám i houskovému knedlíku. Místo masa můžete zvolit např. seitan, robi, ďobáčky, sojové maso nebo veganské mleté..


Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

21. 01. 2019

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.


Vegan sloppy joe's

03. 12. 2018

Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.


Veganské grilování (le grill)

07. 08. 2015

Jste pozvaní na grilovačku a chcete svým masožroutským přátelům dokázat, že grilovat se dá i bez masa? V tomto článku najdete mnoho tipů, co všechno si jde na grilu připravit?


Hlíva a la ryba

10. 12. 2013

Hlívové filé vynikající například na tradiční štědrovečerní tabuli.


Nekapr ovesný

01. 12. 2013

Rybími pokrmy inspirovaný celer s ovesnými vločkami - spousta muziky za málo peněz.


SOJOVÝ ŘÍZEK

21. 11. 2013


SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

24. 07. 2013

Nejprve připravíme sojové kostky: vložíme je do hrnce, zasypeme kořením, zakapeme soj. omáčkou, přidáme kostku zeleninového bujónu, zalijeme vroucí vodou a mírně vaříme 10 minut. Poté je scedíme...



Balkánské kostky s hranolky

21. 10. 2011

Křupavé sojové kostky, které se skvěle hodí k balkánské paprikové pastě ajvar.


Tofu (a la slepice) na paprice

21. 10. 2011

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.


ČÍNA

21. 10. 2011