12. 06. 2024
Nezisková organizace Good Food Institute (GFI) reaguje na nedostatek veřejných investic do produkce alternativních zdrojů bílkovin tím, že poskytne téměř 5 milionů dolarů na...
06. 12. 2021
Spotřebitelská společnost Choice provedla průzkum u tisíce Australanů a zjistila, že jeden z deseti zvažuje stát se veganem v příštích pěti letech. I když je z čeho vybírat, výzkum...
28. 11. 2021
Rostlinné alternativy masných výrobků se dostaly do supermarketů, restaurací i do domácností z velké části díky společnostem Beyond Meat a Impossible Foods. Dnes najdete rostlinné...
10. 11. 2021
Česká klasika ve veganské verzi, kde vepřové maso zastupují sojové plátky pečené do křupava.
Hlívové filé vynikající například na tradiční štědrovečerní tabuli.
02. 06. 2021
Produkce masa v Německu poklesla, zatímco nabídka po rostlinných alternativách stále stoupá. Čtěte také:
21. 03. 2021
Bio-technologická společnost Bond Pet Foods si od svého prototypu slibuje, že v roce 2023 odstartuje komerční prodej bezmasých krmiv pro domácí mazlíčky. Bio-technologický...
04. 11. 2020
Téměř 13 milionů Britů v anketě uvedlo, že během lockdownu na začátku roku snížilo spotřebu masa. Spolu s tím, jak miliony Britů omezují spotřebu masa, se v Londýně otevírá...
18. 05. 2020
Seitanové „kuřecí“ burgery a veganské párky se možná jeví jako fenomén současné doby, ale rostlinné náhražky masa ve...
05. 11. 2019
Kdo by neznal rajčatovou omáčku! Je to klasika, která se hodí ke všem těstovinám i houskovému knedlíku. Místo masa můžete zvolit např. seitan, robi, ďobáčky, sojové maso nebo veganské mleté..
07. 02. 2019
Dokáží profesionální šéfkuchaři rozlišit maso živočišného a rostlinného původu? Cityline TV vyzvala dva zkušené šéfkuchaře k účasti na chuťovém testu. A výsledek? Ani jeden z nich nedokázal s...
21. 01. 2019
Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.
03. 12. 2018
Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.
16. 01. 2018
[The Economist] Holandský Vegetariánský řezník čelí nejnovějšímu útoku za označení na etiketách. V Holandsku je osvědčeným lékem na kocovinu „Kapsalon“, což je zdravá směs hranolek, roztaveného...
21. 10. 2016
Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.
07. 08. 2015
Jste pozvaní na grilovačku a chcete svým masožroutským přátelům dokázat, že grilovat se dá i bez masa? V tomto článku najdete mnoho tipů, co všechno si jde na grilu připravit?
01. 12. 2013
Rybími pokrmy inspirovaný celer s ovesnými vločkami - spousta muziky za málo peněz.
21. 11. 2013
Řízek je jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů. Ani na veganství se ho ale vzdávat nemusíte! Tento řízek se na ochutnávkách pro veřejnost setkává s velkým úspěchem. Hodí se na Vánoce k...
24. 07. 2013
Segedín je oblíbené jídlo především v zimním období. Uvařte si tuto chutnou variantu ze snadno dostupných sójových kostek se zelím a knedlíky.
21. 10. 2012
Guláš je klasika, která chutná všem. Zkuste ho v trochu netradiční veganské verzi, nepoznáte rozdíl!
Strana 1 z 2