Knedlo zelo sojo

Knedlo zelo sojo
 60 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Balení sojových plátků80g
nebo seitan
Olej
Zeleninový bujón
Kmín (celý i drcený)
Pepř
Sůl
Sojová omáčka
Větší cibule2 - 3 ks
Česnek6 - 10 stroužků
Řepkový olej
Kyselé zelí500g
Bramborové knedlíky

Česká klasika ve veganské verzi, kde vepřové maso zastupují sojové plátky pečené do křupava.

Kysané zelí scedíme a pokrájíme na menší kousky. Rozpálíme olej, poklademe zelí, osolíme, přidáme kmín (celý) a dusíme dokud nezměkne.

Sojové plátky vložíme do hrnce, přidáme půl kostky zeleninového bujónu, poprášíme drceným kmínem, pepřem, solí, pokapeme sojovou omáčkou a zalijeme vařící vodou. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut a pak scedíme. Používáme-li místo sojových plátků seitan, není potřeba vaření předem.

Do menší zapékací mísy nalijeme tenkou vrstvičku oleje a vložíme na chvíli do trouby. Na takto připravený pekáč položíme plátky rostlinného masa, okořeníme (kmín, sůl, pepř, sojovka) a mašlovačkou trochu potřeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby (220 - 250°C) a pečeme. Jakmile se začne tuk spékat, podlijeme trochou vody (půl cm) a vhodíme kolečka cibule a celé plátky česneku, Vodu průběžně doléváme a obracíme sojové plátky asi 30 minut. Měly by být na povrchu hnědé a křupavé. Cibule s česnekem by se měla spéct do žlutohněda.

Podáváme s bramborovými knedlíky ozdobené opečenou cibulkou a dušeným kysaným zelím.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(29)
Vytisknout  

Související články

Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Veganská daň: Australané si připlácejí dvojnásobek za rostlinné výrobky
Mark Cuban investuje do rostlinných bílkovin pro zvířata
No Internet Connection