Hlíva a la ryba


Budete potřebovat
hlíva ústřičná
plátkové mořské řasy (nori či kombu)
řepkový olej
sůl
pepř
provensálské koření
mouka
strouhanka
Reklama

Hlívové filé vynikající například na tradiční štědrovečerní tabuli.

Nejprve z oleje, soli, pepře a provensálského koření vytvoříme marinádu. Touto marinádou potřeme hlívu a necháme pár hodin odležet. Z houby lehce vyždímáme olej. Zabalíme do plátku namočené řasy (nori nebo kombu) a upevníme přepůlenými párátky či špejlemi. Poté obalíme ve veganském trojobalu (místo vejce se použije buď mouka nebo škrob s vodou a kurkumou) a osmažíme na oleji.

Při konzumaci dáváme pozor, aby nám nezaskočilo párátko :)

Fotonávod:

hliva 00

hliva 01

hliva 03

hliva 04

hliva 05

hliva 06

hliva 07

hliva 08

hliva 09

hliva 10

hlíva-a-la-ryba-recept-vanoce.jpg

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(9)
Vytisknout  

Související články

Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Veganská daň: Australané si připlácejí dvojnásobek za rostlinné výrobky
Mark Cuban investuje do rostlinných bílkovin pro zvířata
No Internet Connection