Velikonoční nádivka (vegan)


Budete potřebovat
Rohlíky (U Kupovaných Je Třeba Ohlídat Sádlo)3 ks
Instantní Kukuřičná Polenta Nebo Cizrnová Mouka
Uzené Tofu
Uzený Tempeh
Strouhanka (Nebo Pečící Papír)
Řepkový Olej
Sůl (Ideálně Černá Sůl)
Pepř
Majoránka
Kopřivy
Zelená Petržel
Čerstvý Špenát
Reklama
Velikonoční nádivka (vegan)

Velikonoční nádivka je typickým jídlem o Velikonocích - zkuste tuto verzi. Zaručujeme, že si pochutnáte.

Nakrájíme rohlíky a navlhčíme zel. bujónem. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, uzený tempeh a případně další veg výrobky (Lunter chilli párky, sojový salám apod.). Přidáme nasekané zelené bylinky, sůl (černá sůl dodá vaječnou chuť), pepř a majoránku. Poté ke směsi dáme ve vodě rozmíchanou polentu nebo cizrnovou mouku, aby byla dostatečně hustá (množství dle velikosti formy). Pečící formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou nebo použijeme pečící papír.

Vlijeme směs a pečeme ve střední části trouby na 180-200°C do růžova. Podáváme s bramborovým salátem a zeleninovou oblohou dle chuti (kyselá okurka, paprika, řapíkatý celer apod.).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Omeleta (vegan)
Rohlíky a housky
No Internet Connection