Segedínský guláš

Segedínský guláš
 60 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Sójové Kostky100g
Nebo Balíček Seitanu (Speciál)
Olej
Cibule2 ks
Sladká Paprika1 ks
Pálivá Paprika1 ks
Mletý Kmín
Mletý Pepř
Sůl
Zeleninový Bujón
Kysaného Zelí300g
Česnek2 stroužky
Hladká Mouka (Případně Trocha Veganského Jogurtu)

Vynikající úprava snadno dostupných klasických sójových kostek se zelím a knedlíky.

Nejprve připravíme sojové kostky: vložíme je do hrnce, zasypeme kořením, zakapeme soj. omáčkou, přidáme kostku zeleninového bujónu, zalijeme vroucí vodou a mírně vaříme 10 minut. Poté je scedíme a zbavíme přebytečné vody. Pokud používáme seitan, tak jej pouze nakrájíme na kostky. Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, poté kostky a restujeme. Přidáme lžičku sladké, půl lžičky pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, opepříme, osolíme a lehce poprášíme hl. moukou (kořením nešetříme). Zalijeme zel. vývarem a dusíme 15min. Kysané zelí dáme na síto, lehce propláchneme vodou a nakrájíme na menší kusy. Ke kostkám přidáme zelí a rozetřený česnek a krátce povaříme. Nakonec můžeme zahustit kys. smetanou s moukou a podáváme s houskovými knedlíky. Se seitanem je to lepší, sojové kostky jsou levnější. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni
Knedlo zelo sojo
Veganské „vejce" na tvrdo
No Internet Connection