Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)
 30 min.
doba přípravy
 
pro 2-3 osoby

Budete potřebovat
Tofu natural180 g
cibule3 ks
olej2 lžíce
gulášové koření (paprika, majoránka, mletý kmín)3 lžičky
pálivá paprika1 lžička
zel. bujónkostka
pepř
sojová omáčka (příp. černá sůl)
plnotučná hořčice2 lžíce
tmavá jíška (může být instantní)
kyselé okurky5 ks
Reklama

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.

Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky, pokapeme trochou sojové omáčky (příp. posypeme i trochou černé soli pro vajíčkové aroma) přidáme do hrnce, opepříme a mícháme pár minut. Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme 10 minut. Přidáme 1-2 lžičky plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou (nebo si opražíme lžici mouky na oleji), nakrájíme kyselé okurky (přepůlené kroužky), vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením. Podáváme s dlouhorznnou rýží uvařenou v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(16)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Špagety s omáčkou z červené řepy
No Internet Connection