Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Tofu Natural
Cibule3 ks
Olej2 lžíce
Gulášové Koření (Paprika, Majoránka, Mletý Kmín)
Pálivá Paprika
Zel. Bujón
Pepř
Sojová Omáčka (Příp. Černá Sůl)
Plnotučná Hořčice
Tmavá Jíška (Může Být Instantní)
Kyselé Okurky5 ks
Reklama
Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.

Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Tofu nakrájíme na kostičky, pokapeme trochou sojové omáčky (příp. posypeme i trochou černé soli pro vajíčkové aroma) přidáme do hrnce, opepříme a za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme. Přidáme 1-2 lžičky plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou (nebo si opražíme lžici mouky na oleji), nakrájíme kyselou okurku (přepůlené kroužky), vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením. Podáváme s dlouhorznnou rýží uvařenou v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni
Knedlo zelo sojo
Omeleta (vegan)
No Internet Connection