Sojový guláš s bramborami

Sojový guláš s bramborami

Budete potřebovat
Sojové kostky (BonaVita)100g
Sojová omáčka (Shoyu)
Paprika1 ks
Pepř
Kmín (nejlépe mletý)
Gulášové koření
Sůl
Majoránka
Bazalka
Cibule5 ks
Česnek5 stroužků
Mražená kukuřicecca 4 hrsti
Větší brambory5 ks
Směs lesních hub
Hladká mouka1-2 lžíce
Bylinky (petržel, pažitka)
Reklama

Guláš je klasika, která chutná všem. Zkuste ho v trochu netradiční veganské verzi, nepoznáte rozdíl!

Sojové kostky dáme do hrnce, zakapeme sojovou omáčkou, bohatě zasypeme kořením (sladká i pálivá paprika, pepř, kmín, gulášové koření, sůl či zel. bujón), zalijeme vařící vodou a vaříme na mírném plameni asi deset minut, dokud kostky nezměknou. Poté slijeme a necháme v sítu okapat přebytečnou vodu. Ve velkém hrnci (nejlépe litinovém, který se nepřipaluje) rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a osmahneme dozlatova. Poté přidáme kostky a kukuřici, dostatečně osmažíme, ke konci přidáme koření (nešetříme), sůl a zalijeme vařící vodou. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a přihodíme do hrnce.

Poté přidáme houby, které jsme před tím podusili na oleji s kmínem a solí (kdo nemá rád houby, nemusí). Ve studené vodě rozmícháme mouku a přidáme do guláše. Vaříme ještě cca 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Ke konci přidáme najemno nasekané bylinky (hlavně petržel). V případě potřeby dochutíme používaným kořením. Nejlépe chutná, když se nechá uležet.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(11)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Veganská daň: Australané si připlácejí dvojnásobek za rostlinné výrobky
Mark Cuban investuje do rostlinných bílkovin pro zvířata
No Internet Connection