Food Not Bombs HK: Máme štěstí, že jsou nám lidi názorově naklonění

Food Not Bombs HK: Máme štěstí, že jsou nám lidi názorově naklonění

Food Not Bombs tady zaznělo už několikrát – naposledy v nedávném rozhovoru s ToyBox. Možná se ale mezi vámi najdou tací, kteří stále ne
Kuchařky bez domova: Plníme si sen

Kuchařky bez domova: Plníme si sen

Jedním z projektů organizace Jako doma, která poskytuje sociální služby ženám bez domova v Praze, byla donedávna Jídelna Kuchařek bez domov

Toybox: V životě si volím náročnější a delší cesty

Ilustrátorka, výtvarnice, streetartová umělkyně, autorka učebnice komiksu, držitelka několika cen, matka, manželka, aktivistka, členka kolek...

Jiřina z Vegálu: Dneska není doba na experimenty

Brno považuji za vegan gastro nebe. A za jeden z jeho obláčků podnik Vegalité neboli Vegál, který není pouze o vyhlášené svíčkové, ale t...

Rozhovor s aktivistou a fotografem Lukášem Vincourem

Spolupracovník We Animals Media Lukáš Vincour je aktivista za osvobození zvířat a dokumentární fotograf z České republiky. Je spoluzakladate...

MUDr. Hurych: Kvalitní rostlinná strava má své výhody, k raw ale nevidím důvod

V rámci březnového festivalu VeganFest vzniká série rozhovorů s přednášejícími. My, jako partneři festivalu, vám jeden z nich poskytneme....

Autorka knihy Kravín na konci pekla: V kravínech jsem zažila čisté barbarství [rozhovor]

Připravovaná kniha Zuzany Andělové Kravín na konci pekla je jejím osobním příběhem, ve kterém popisuje své zážitky z práce v kravínech...

Rozhovor: „Natáčet peklo pro nás byla naděje“

Přinášíme rozhovor s jednou ze spoluautorek očekávaného dokumentárního filmu Svědectví, který 1. listopadu na Světový den veganství vst...

Rozhovor s prvním dánským veganským poslancem Carlem Valentinem

Povídali jsme si s vůbec prvním veganským poslancem v Dánsku - Carlem Valentinem - o jeho politické kariéře, prosazování práv zvířat a ek...

„Vše začalo pořádným hummusem,” říká Štěpán Hodač o rané fázi svého podnikání

I love Hummus je dnes již známá česká firma vyrábějící nejen hummus - cizrnovou pomazánku, ale také fermentovaný salát kimchi. Jaké byly...

Milan „Banán” Trachta: Na chmury je nejlepší lék cítit se milován

Banána není třeba příznivcům straight edge a české HC scény představovat. Pokud však nemáte tuchy, o koho se jedná, v rozhovoru se tento ...

Tomáš Kadlec: Chci žít život, kterej mě baví a za kterým si můžu morálně stát

Hotový ráj na zemi! Vegan jídelna Eaternia, klub Underdogs', půda Eternia se sk8 rampou a barem - kdo by neznal multifunkční dům na pražském ...

Rozhovor s Danielou a Rosťou, majiteli veganské hospody Belzepub

Pražská žižkovská hospoda Belzepub je známá nejen svou punkovou atmosférou, ale traduje se o ní, že má ty nejlepší burgery v Praze. V pos...

Rozhovor s Petrou Drábkovou, majitelkou veganského bistra FRYENDS v Brně

Brněnské bistro Fryends za dva a půl roku existence vyrostlo od punkových začátků po oblíbené "hladové okno". Krátce před propuknutím kor...

Jana Fabiánová: Veganství je moje filosofie neubližování

Zpěvačka, herečka a výtvarnice Jana Fabiánová působí jako frontmanka amerického glam rockového uskupení The Infinite Seas. Na divadelníc...

No Internet Connection