The Guardian: Joaquin Phoenix vyzývá lidi, aby se stali vegany

The Guardian: Joaquin Phoenix vyzývá lidi, aby se stali vegany

Kandidát na Oscara a Bafta (filmová cena Britské Akademie) se připojil k protestu organizace Animal Equality  v centru Londýna. Spolu s dal
The Guardian: Přestaňme jíst ryby a zachraňme mořský život

The Guardian: Přestaňme jíst ryby a zachraňme mořský život

Jde o tu nejzásadnější zprávu, jakou kdy lidstvo obdrželo: celkový úpadek života na Zemi. Nedávný vyčerpávající posudek o celkovém sta

Vědci vyzývají ke „globální zemědělské revoluci“ a „dietě“ pro záchranu života na Zemi

Zatímco vědci pokračují ve výzvách k okamžitému vyřazení fosilních paliv z globálního trhu, aby se zamezilo klimatické katastrofě, mezi...

The Guardian: Zdanění červeného masa by dle výzkumu zachránilo mnohé životy

Zdanění červeného masa by podle nového výzkumu ušetřilo mnohé životy a přivedlo miliardy do zdravotnictví. Dle výzkumu by se cena slaniny...

Snížení dopadu potravy na životní prostředí: vliv spotřebitelů a výrobců (Science)

Pokud nám skutečně záleží na životním prostředí, musíme změnit způsob produkce potravin a zaměřit se na takový druh stravy, který nen...

Pomůže nám dobytek zachránit svět? Metoda Allana Savoryho pod lupou

Na cestě k udržitelnějším a ohleduplnějším způsobům výroby potravin leží řada překážek. Jednou z nich je názor, že udržitelnosti m...

The Guardian: Nejúčinnější způsob, jak snížit svůj dopad na Zemi, je veganská strava

Aktuálně největší analýza odhalila obrovskou ekologickou stopu hospodářských zvířat – poskytují pouze 18 % kalorií, ale zabírají až ...

The Guardian: Emise metanu z chovu skotu jsou o 11 % vyšší, než bylo odhadováno

Kvůli většímu počtu hospodářských zvířat ve více regionech stoupá množství metanu ve vzduchu rychleji, než předpovídala zastaralá da...

Greenpeace volá po 50% snížení konzumace živočišných výrobků

Organizace Greenpeace International zveřejnila tento týden oznámení, v němž apeluje ke snížení globální živočišné výroby a spotřeby o...

Živočišný průmysl dusí Zemi a ohrožuje naše zdraví. Musíme začít jednat

[The Guardian / James Cameron & Suzy Amis Cameron] Pokud chceme uchovat majestátní národní parky, čistý vzduch a vodu pro příští generac...

Naše touha po mase ničí Zemi (The Guardian)

Přetrvávající obliba jedení masa má zničující dopad na životní prostředí. Hospodářská zvířata totiž vyžadují obrovské množství...

Sbohem a šáteček živočišnému zemědělství

[The Guardian] Až budou budoucí generace hodnotit naši éru, co budou asi vnímat jako největší ohavnosti, kterých jsme se dopustili? Když my ...

New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

[New York Times] Tento týden se Světová zdravotnická organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví...

The Economist: Proč vyšší konzumace zeleniny prospívá životnímu prostředí

Hovězí steak ze svíčkové patří v mnoha restauracích mezi nejdražší jídla. Ne vždy si však zákazníci uvědomují skutečnou cenu, ktero...

10 potravin, co nejvíc škodí klimatu

Americká Rada pro ochranu přírodních zdrojů (NRDC) právě zveřejnila zprávu o potravinách, které mají největší dopad na klimatické změ...

No Internet Connection