Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.
Rostlinný olej rozehřejeme ve větší pánvi na středně mírném ohni a osmažíme na něm cibuli do "sklovata". Po chvíli přidáme nakrájený česnek a také osmahneme. Tempeh pečlivě rozdrobíme (ideálně jej drobíme ještě v obalu), vložíme do pánve a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme zelenou papriku a vaříme další 3 minuty. Poté vmícháme rajské pyré, sojovou omáčku, agáve sirup, možno i balzamikový ocet, pálivou papriku, římský kmín, koriandr, tymián, oregano, sladkou papriku a černý pepř a pečlivě promícháme. Podusíme dalších 10 až 15 minut. Při podávání naneste lžící připravenou směs do hamburgerové housky či pita chleba a talíř ozdobte čerstvou zeleninou (okurka, salát). Není však nutné sehnat veškeré vyjmenované koření - hlavní je cibule, česnek, tempeh a rajské pyré.