Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)

Thajskou kuchyní inspirovaný recept je vydatný a skvěle chutná - i po vychladnutí.
Thajské kari

Thajské kari

Thajská lahůdka, kterou si zamilují zejména fanoušci pikantních jídel.

Asijská arašídová omáčka s nudlemi

Rychlé asijské nudle se zeleninou a arašídovou omáčkou. Recept můžete obohatit o zeleninu podle vlastní fantazie.

Aloo gobi

Jednoduché a oblíbené indické jídlo z brambor a květáku. 

Falafel (základní recept)

Lahodné a voňavé cizrnové placičky egyptského původu.

Hummus

Hummus, pocházející ze Středního východu, jsme si oblíbili i v Evropě, především proto, že je výživově a chuťově opravdu bohatý.

Zapečený květák po indicku

Květák je v našich končinách poněkud opomíjenou zeleninou, která se obvykle smaží v trojobalu. Zkuste jej zařadit do jídelníčku více, t...

Samosy s pikantní náplní

Oblíbená indická plněná taštička vhodná nejen na cesty nebo pikniky.

Palak tofu a dal tadka

Indický pokrm nabitý bílkovinami. Skládá se ze dvou směsí. Pod názvem palak tofu se skrývá tofu a špenát, pod dal tadka pak červená čo...

Pita falafel

Pokrm známý ze stánků s arabským občerstvením je ve svém základu veganský! V tomto receptu jsme akorát obměnili kravský jogurt za rostlin...

Gruzínský mišmaš

Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.

Falafel tabouleh

Cizrnové placičky na kukus salátu přelité rostlinným jogurtem a pikantní harrisou.

No Internet Connection