Sojový řízek [videorecept]

 30 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Sojové plátky (prodávané sušené)80g
Sojová omáčka1-2 lžíce
Zeleninový bujón1 kus
Plnotučná hořčice1 lžíce
Česnek2 stroužky
Mouka150g
Strouhanka100g
Olej na smažení
Sůl
Pepř

Řízek je jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů. Ani na veganství se ho ale vzdávat nemusíte! Tento řízek se na ochutnávkách pro veřejnost setkává s velkým úspěchem. Hodí se na Vánoce k bramborovému salátu, ale skvělý je i s vařeným bramborem, hranolkami či bramborovou kaší.

Sojové plátky vaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu a lžící sojové omáčky asi 10 minut. Poté scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Plátky opepříme, osolíme, potřeme trochou hořčice, utřeným česnekem a obalíme ve veganském trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách. Podáváme s chlebem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem a plátkem citrónu.

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(12)
Vytisknout  

Související články

Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Řepné karbanátky
Veganská daň: Australané si připlácejí dvojnásobek za rostlinné výrobky
No Internet Connection