Britové snižují svou spotřebu masa: v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví

Britové snižují svou spotřebu masa: v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví

Téměř 13 milionů Britů v anketě uvedlo, že během lockdownu na začátku roku snížilo spotřebu masa.

Spolu s tím, jak miliony Britů omezují spotřebu masa, se v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví. Podnik nese název Rudy’s Vegan Butchers a sídlí v severním Londýně - na rohu ulic Islington Park Street a Upper Street.

Značka Rudy’s je již v Londýně dobře známá věhlasnými veganskými večeřemi, které se podávají v restauraci Rudy’s Vegan Dinner. Řeznictví během slavnostního otevření, které proběhlo 1. listopadu, rozdalo 100 liber (45 kg) vlastní veganské slaniny. Před obchodem stály dlouhé fronty a již během prvního dne bylo zcela vyprodáno.

rudys vegan butcher vegan reznik londyn uk

Veganský řezník

Řeznictví nabízí řadu veganských masných výrobků a uzenin. Patří mezi ně rostlinná uzená šunka, salám de Provence, pepperoni a pastrami.

Z dalšího sortimentu nelze opomenout alternativy žeber, humří salát, slaninu, hamburgery, paštiku z kuřecích jater a vánoční krůtu.

butcher vyprodanoZdroj: Mirror

Rozvoz jídel

Zákazníkům žijícím mimo Londýn Rudy’s nabízí prostřednictvím svých webových stránek doručovací službu: „Pokud nemůžete přijet do Londýna, nebojte! Veganské řeznické lahůdky Rudy's si můžete objednat ONLINE s doručením po celé zemi. Ke všem online objednávkám vytvořeným během Světového dne veganů obdržíte navíc balení slaniny ZDARMA."

Nezapomeňte si do online košíku přihodit domácí míchaná veg-vejce, klobásové placičky a zatraceně lahodný černý puding."

reznik vegan londyn

Snižování spotřeby masa

Řeznictví otevírá v souvislosti s tím, že Britové mění své stravování v důsledku pandemie koronaviru. Výzkum zveřejněný společností The Vegan Society v dubnu letošního roku ukázal, že více než 13 milionů Britů snížilo během lockdownu spotřebu masa. Společnost uvedla, že data poukazují na „tlak na supermarkety i spotřebitele, který mění nákupní chování směrem k etičtějším alternativám“.

Matt Turner, mluvčí The Vegan Society, říká, že po bezprecedentním úspěchu Veganuary a řadě nových veganských produktů, které se v posledních měsících objevily na pultech, není překvapením, že mnoho spotřebitelů přešlo během pandemie COVID-19 na rostlinné alternativy.

Hlavními důvody pro tuto změnu jsou podle něj pohodlí, náklady nebo zájem o zdraví, životní prostředí a práva zvířat. „Mnoho Britů zkouší tyto alternativy úplně poprvé. A chutnají jim natolik, že si je chtějí v nákupním košíku nechat i nadále, až se vše vrátí do normálu. Kupují věci, o které by před pár měsíci ani nezavadili pohledem. Nyní jim tyto brilantní veganské alternativy vyhovují stejně, jako dříve ty klasické.“

Zdroj: Plant Based News (aktualizováno), Překlad: Pavla Doucková, Korektura: Olga Jandová, Ilustrační foto: Rudy’s Vegan Butcher

Líbil se vám článek? Sdílejte!

Vytisknout  

Podpořte Soucitně

 

Související články

Kuchařská show Revoluční kuchařka osvobození posouvá hranice představivosti české gastronomie
Světový den rostlinného mléka: 5 překvapivých trendů v oblasti mléčných alternativ
„Ať jedí čočku“ velkochovy neukončí – musíme přijmout i náhražky masa
No Internet Connection