Tofu (a la slepice) na paprice

 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Tofu Natural
Sladká A Pálivá Paprika
Sypký Zel. Bujon
Olej
Sojová Omáčka
Zak. Soj. Smetana
Pepř
Sůl
Reklama
Tofu (a la slepice) na paprice

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.

Tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, posypeme paprikou a sypkým zel. bujonem (a la vegeta). Rozehřejeme olej (či rostlinné máslo), na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme vodou, přidáme zel. bujón nebo trochu soli. Necháme povařit, přidáme veganskou kysanou smetanu (např. Joya Crémesse, Sojkyšku nebo sojový jogurt) nebo obyčejnou rostlinnou smetanu s rozmíchanou lžící hladké mouky a k ní lžíci octa. Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme instantní jíškou. Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Fettucine).

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni
Knedlo zelo sojo
Veganské chlebíčky (10 druhů)
No Internet Connection