Tofu (či nekuře) na paprice

Tofu (či nekuře) na paprice
 30 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Tofu natural180 g
nebo Nekuře (Chickened Out Chunks)160 g
sladká a pálivá paprikaněkolik špetek
sypký zel. bujon
řepkový olej
sojová omáčka
veganská zak. smetana
pepř
sůl

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.

Varianta TOFU:

Tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, posypeme paprikou, pepřem a sypkým zel. bujonem (a la vegeta). Rozehřejeme olej, na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme tochou vody, přidáme zel. bujón nebo trochu soli.

Varianta NEKUŘE:

Trhané nekuře (Chickened Out Chunks od Vegetarian Butcher) pokrájíme na menší kusy. Rozehřejeme olej, na to dáme nekuře a osmahneme. Poprášíme pepřem, sladkou i pálivou paprikou, přidáme půl kostku bujónu (nekuře je na rozdíl od tofu slané) a podlijeme trochou vody.

DALŠÍ POSTUP:

Necháme povařit, přidáme veganskou kysanou smetanu (např. Creme Vega od Dr. Oetkera, Sour Creamo od Plantonu, příp. bílý rostlinný jogurt). V případě nouze použijeme obyčejnou rostlinnou smetanu s rozmíchanou lžící hladké mouky a k ní lžíci octa. Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme škrobem (předem rozmíchaným ve troše vody) či instantní jíškou.

Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Tagliatelle či Fettuccine) - cca 3 hnízda na porci.

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(15)
Vytisknout  

Související články

Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Špagety s omáčkou z červené řepy
Míša řezy (vegan)
No Internet Connection