Tofu (a la slepice) na paprice

Tofu (a la slepice) na paprice
 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Tofu Natural
Sladká A Pálivá Paprika
Sypký Zel. Bujon
Olej
Sojová Omáčka
Zak. Soj. Smetana
Pepř
Sůl

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.

Tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, posypeme paprikou a sypkým zel. bujonem (a la vegeta). Rozehřejeme olej (či rostlinné máslo), na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme vodou, přidáme zel. bujón nebo trochu soli. Necháme povařit, přidáme veganskou kysanou smetanu (např. Joya Crémesse, Sojkyšku nebo sojový jogurt) nebo obyčejnou rostlinnou smetanu s rozmíchanou lžící hladké mouky a k ní lžíci octa. Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme instantní jíškou. Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Fettucine).

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Rostlinné náhražky masa mají dávný původ v čínské kuchyni
Knedlo zelo sojo
Veganské chlebíčky (10 druhů)
No Internet Connection