Tofu (či nekuře) na paprice

Tofu (či nekuře) na paprice
 30 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Tofu Natural180 g
Nebo Nekuře (Chickened Out Chunks)160 g
Sladká A Pálivá Paprikaněkolik špetek
Sypký Zel. Bujon
Řepkový Olej
Sojová Omáčka
Veganská Zak. Smetana
Pepř
Sůl
Reklama

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.

Varianta TOFU:

Tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, posypeme paprikou, pepřem a sypkým zel. bujonem (a la vegeta). Rozehřejeme olej, na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme tochou vody, přidáme zel. bujón nebo trochu soli.

Varianta NEKUŘE:

Trhané nekuře (Chickened Out Chunks od Vegetarian Butcher) pokrájíme na menší kusy. Rozehřejeme olej, na to dáme nekuře a osmahneme. Poprášíme pepřem, sladkou i pálivou paprikou, přidáme půl kostku bujónu (nekuře je na rozdíl od tofu slané) a podlijeme trochou vody.

DALŠÍ POSTUP:

Necháme povařit, přidáme veganskou kysanou smetanu (např. Creme Vega od Dr. Oetkera, Sour Creamo od Plantonu, příp. bílý rostlinný jogurt). V případě nouze použijeme obyčejnou rostlinnou smetanu s rozmíchanou lžící hladké mouky a k ní lžíci octa. Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme škrobem (předem rozmíchaným ve troše vody) či instantní jíškou.

Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Tagliatelle či Fettuccine) - cca 3 hnízda na porci.

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Produkce masa v Německu klesla, poptávka po rostlinných alternativách trhá rekordy
Startup vyrábí bez porážky první kuřecí bílkovinu pro psy a kočky
Britové snižují svou spotřebu masa: v Londýně otevírá zcela veganské řeznictví
No Internet Connection