Nekapr ovesný [videorecept]

 30 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
celer350g - 400g po oloupání
ovesné vločky500 g
rybí koření1/2 sáčku
nori vločky (nejsou nutné)
sojová omáčka2 lžíce
zel. vývar250 - 500 ml
strouhanka
olejna smažení
pepř a sůldle potřeby
Reklama

Rybími pokrmy inspirovaný celer s ovesnými vločkami - spousta muziky za málo peněz.

Vločky smícháme s uvařeným nahrubo nastrouhaným celerem, směsí rybího koření, sojovou omáčkou, možno i lžící nori vloček, ale také dle potřeby dochutíme solí a pepřem a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme namočené v lednici alespoň 3-4 hodiny (nejlépe přes noc). Je třeba, aby směs byla opravdu pečlivě promíchaná (ideálně v kuchyňském robotu), aby placičky dobře držely. Poté před podáváním zahustíme strouhankou do hustoty hmoty karbanátkového těsta a tvoříme porce ve tvaru placiček nebo rybích prstů. Obalujeme ve strouhance a smažíme na minimálně centimetrové vrstvě oleje.

Fotonávod:

nekapr ovesny 01

nekapr ovesny02

nekapr ovesny03

nekapr ovesny04

nekapr ovesny vanoce recept

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(12)
Vytisknout  

Související články

Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Řepné karbanátky
Veganská daň: Australané si připlácejí dvojnásobek za rostlinné výrobky
No Internet Connection