#Tofu, soja apod


Knedlo zelo sojo

12. 05. 2020

Česká klasika ve veganské verzi, kde vepřové maso zastupují sojové plátky pečené do křupava.


Veganské „vejce" na tvrdo

07. 11. 2019

Vejce, které není vejcem? V rostlinné kuchyni je možné vše! Pokud vám dosud chybělo vejce např. ke koprové omáčce, čočce nebo špenátu, už nemusí! Základ je tvořen tofu a zásadní je použití černé...


Rajská omáčka

05. 11. 2019

Kdo by neznal rajčatovou omáčku! Je to klasika, která se hodí ke všem těstovinám i houskovému knedlíku. Místo masa můžete zvolit např. seitan, robi, ďobáčky, sojové maso nebo veganské mleté..


Velikonoční nádivka (vegan)

01. 04. 2019

Velikonoční nádivka je typickým jídlem o Velikonocích - zkuste tuto verzi. Zaručujeme, že si pochutnáte.


Míchaná tofíčka

24. 02. 2019

Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím


Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

21. 01. 2019

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.


Vegan sloppy joe's

03. 12. 2018

Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.


Veganské grilování (le grill)

07. 08. 2015

Jste pozvaní na grilovačku a chcete svým masožroutským přátelům dokázat, že grilovat se dá i bez masa? V tomto článku najdete mnoho tipů, co všechno si jde na grilu připravit?



SOJOVÝ ŘÍZEK

21. 11. 2013


Tempeh na smetaně

21. 10. 2013

Opravdu luxusní a přitom nenáročný recept, který si oblíbí celá rodina. Ideální k nedělnímu obědu.


SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

24. 07. 2013

Nejprve připravíme sojové kostky: vložíme je do hrnce, zasypeme kořením, zakapeme soj. omáčkou, přidáme kostku zeleninového bujónu, zalijeme vroucí vodou a mírně vaříme 10 minut. Poté je scedíme...


Tofu houbová smaženice

22. 10. 2012

Oblíbená a rychlá houbová pochoutka, do které chuť vajec dodává vulkanická černá sůl.



Palak tofu a dal tadka

03. 12. 2011

Indický pokrm nabitý bílkovinami. Skládá se ze dvou směsí. Pod názvem palak tofu se skrývá tofu a špenát, pod dal tadka pak červená čočka s kořením.


Balkánské kostky s hranolky

21. 10. 2011

Křupavé sojové kostky, které se skvěle hodí k balkánské paprikové pastě ajvar.


Tofu (a la slepice) na paprice

21. 10. 2011

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.


Uzené tofu s kukuřicí

21. 10. 2011

Když máte v lednici uzené tofu a v mrazáku kukuřici, pak neváhejte ani chvíli a uvařte si lahodný a rychlý pokrm dle tohoto jednoduchého postupu.


ČÍNA

21. 10. 2011


TEMPEH BURGER

21. 10. 2011