#Tofu, soja apod


Knedlo zelo sojo

10. 11. 2021

Česká klasika ve veganské verzi, kde vepřové maso zastupují sojové plátky pečené do křupava.


Rajská omáčka

05. 11. 2019

Kdo by neznal rajčatovou omáčku! Je to klasika, která se hodí ke všem těstovinám i houskovému knedlíku. Místo masa můžete zvolit např. seitan, robi, ďobáčky, sojové maso nebo veganské mleté..


Velikonoční nádivka (vegan)

01. 04. 2019

Velikonoční nádivka je typickým jídlem o Velikonocích - zkuste tuto verzi. Zaručujeme, že si pochutnáte.


Míchaná tofíčka

24. 02. 2019

Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím


Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

21. 01. 2019

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.


Vegan sloppy joe's

03. 12. 2018

Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.


Veganské „vejce" na tvrdo (tofujce)

07. 11. 2018

Vejce, které není vejcem? V rostlinné kuchyni je možné vše! Pokud vám dosud chybělo vejce např. ke koprové omáčce, čočce nebo špenátu, už nemusí! Je tady tofujce! Základ je tvořen tofu a zásadní...


Tempeh na smetaně

12. 10. 2018

Opravdu luxusní a přitom nenáročný recept, který si oblíbí celá rodina. Ideální k nedělnímu obědu. Slaný tempeh, hořká rukola a sladkokyselá zálivka tvoří vskutku harmonickou kombinaci.


Tofu (či nekuře) na paprice

21. 10. 2016

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.


Veganské grilování (le grill)

07. 08. 2015

Jste pozvaní na grilovačku a chcete svým masožroutským přátelům dokázat, že grilovat se dá i bez masa? V tomto článku najdete mnoho tipů, co všechno si jde na grilu připravit?



Sojový řízek [videorecept]

21. 11. 2013

Řízek je jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů. Ani na veganství se ho ale vzdávat nemusíte! Tento řízek se na ochutnávkách pro veřejnost setkává s velkým úspěchem. Hodí se na Vánoce k...


Segedínský guláš

24. 07. 2013

Segedín je oblíbené jídlo především v zimním období. Uvařte si tuto chutnou variantu ze snadno dostupných sójových kostek se zelím a knedlíky.


Tofu houbová smaženice

22. 10. 2012

Oblíbená a rychlá houbová pochoutka, do které chuť vajec dodává vulkanická černá sůl.


Sojový guláš s bramborami

21. 10. 2012

Guláš je klasika, která chutná všem. Zkuste ho v trochu netradiční veganské verzi, nepoznáte rozdíl!


Palak tofu a dal tadka

03. 12. 2011

Indický pokrm nabitý bílkovinami. Skládá se ze dvou směsí. Pod názvem palak tofu se skrývá tofu a špenát, pod dal tadka pak červená čočka s kořením.


Balkánské kostky s hranolky

21. 10. 2011

Křupavé sojové kostky, které se skvěle hodí k balkánské paprikové pastě ajvar.


Uzené tofu s kukuřicí

21. 10. 2011

Když máte v lednici uzené tofu a v mrazáku kukuřici, pak neváhejte ani chvíli a uvařte si lahodný a rychlý pokrm dle tohoto jednoduchého postupu.


ČÍNA

21. 10. 2011


TEMPEH BURGER

21. 10. 2011