Indický pokrm nabitý bílkovinami. Skládá se ze dvou směsí. Pod názvem palak tofu se skrývá tofu a špenát, pod dal tadka pak červená čočka s kořením.
Palak tofu: Tofu natural nakrájíme na kostičky (1-2cm). Na pánvi rozehřejeme rostlinné máslo (olej), přidáme tofu, větší špetku garam masaly, římského kmínu, menší špetku soli a za stálého míchání zprudka smažíme několik minut, dokud tofu nezíská žlutý nádech. Poté dáme stranou na talíř pro pozdější použití. Listy čerstvého špenátu a koriandru omyjeme (stonky odstraníme), spaříme na sítu horkou vodou a necháme vychladnout. Vložíme do mixéru s trochou vody a rozmixujeme do hladka. Na pánvi rozehřejeme máslo či olej, zesklovatíme na něm 1 cibuli, 2 stroužky nakrájeného česneku, po chvíli přisypeme ½ lžičky mletého římského kmínu, ½ lžičky garam masaly, koriandr (koření), větší špetku kurkumy, menší špetku chilli, nastrouhaný zázvor (cca 3cm) a připravené tofu. Po krátkém osmažení přidáme rozmixované listy, najemno nakrájené rajče (ideálně bez slupky), osolíme a opepříme. Nakonec můžeme přidat sojkyšku či rostlinný jogurt, ale není nutné.
Dal tadka: Do menšího kastrolu vložíme hrnek červené čočky, tři hrnky vody, rajče (nejlépe spařené a zbavené slupky), přikryjeme pokličkou a dusíme minimálně půl hodiny. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a přidáme římský kmín (nejlépe celý). Jakmile kmín přestane prskat, přidáme nakrájenou cibuli, 2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku a za stálého míchání smažíme dohněda (5-10 minut na středním plameni). Poté přidáme koriandr (koření), kurkumu a pálivou papriku. Po osmahnutí přidáme tuto směs k udušené čočce, osolíme, přidáme trochu čerstvého koriandru či petržele, zamícháme a prohřejeme dalších 5 minut, aby se odpařila přebytečná voda.
Obě směsi podáváme s rýží natural nebo s arabským chlebem.