Tempeh burger

Tempeh burger
 10 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
marinovaný či uzený tempeh
kulaté housky2 ks
červená cibule
okurka
rajské
ledový salát
veganský sýr Veganline (není nutný)
kečup
hořčice
pepř
sůl
Reklama

Tempeh je bílkovinná bomba a burger z něj k tomu okouzlí každého strávníka.

Na pánvi nasucho opečeme vnitřní strany rozkrojených sezamových bulek (nebo jinou housku), dolní část poté namažeme francouzskou hořčicí. Marinovaný tempeh podélně rozkrojíme na dva tenčí plátky, ořežeme rohy, aby pasovaly do housky, osolíme, opepříme a opečeme na troše olivového oleje. Plátek tempehu položíme na hořčicí namazanou část (nejlépe rovnou oříznutou stranou nahoru, zelenina pak lépe drží), máme-li Veganline, položíme na tempeh tenký plátek, poklademe tenkými půlkolečky červené cibule, plátky okurky (kyselé či salátové) a zakápneme kečupem. Poté tuto vrstvu přikryjeme ledovým salátem a tenkým plátkem rajčete (můžeme nastrouhat trochu mrkve). Přiklopíme horní částí housky a podáváme samotné či s hranolky. Vynikající.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Špagety s omáčkou z červené řepy
Gazpacho
Řepné karbanátky
No Internet Connection