Tempeh je bílkovinná bomba a burger z něj k tomu okouzlí každého strávníka.
Na pánvi nasucho opečeme vnitřní strany rozkrojených sezamových bulek (nebo jinou housku), dolní část poté namažeme francouzskou hořčicí. Marinovaný tempeh podélně rozkrojíme na dva tenčí plátky, ořežeme rohy, aby pasovaly do housky, osolíme, opepříme a opečeme na troše olivového oleje. Plátek tempehu položíme na hořčicí namazanou část (nejlépe rovnou oříznutou stranou nahoru, zelenina pak lépe drží), máme-li Veganline, položíme na tempeh tenký plátek, poklademe tenkými půlkolečky červené cibule, plátky okurky (kyselé či salátové) a zakápneme kečupem. Poté tuto vrstvu přikryjeme ledovým salátem a tenkým plátkem rajčete (můžeme nastrouhat trochu mrkve). Přiklopíme horní částí housky a podáváme samotné či s hranolky. Vynikající.