Tofu houbová smaženice

 10 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Cibule1 ks
Rostlinný Olej2 - 3 lžíce
Houby200 g
Tofu Natural200 g
Sojová Omáčka
Sůl
Kurkuma1/2 lžičky
Římský Kmín1 lžička
Lahůdkové Droždí2 lžíce
Černá Sůl (Není Nutná)1 lžička
Petržel
Pažitka
Reklama
Tofu houbová smaženice

Oblíbená a rychlá houbová pochoutka, do které chuť vajec dodává vulkanická černá sůl.

Na středním plameni rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm na drobno nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme (můžeme podlít trochou vody) pod pokličkou za občasného míchání, dokud nejsou houby měkké (cca 5 min.). Tofu pečlivě rozmačkáme vidličkou a zamícháme k houbám. Chceme-li řidší konzistenci, přidáme trochu vody. Přidáme lžíci sojové omáčky, kmín, kurkumu, pepř a sůl podle chuti. Poté vsypeme lahůdkové droždí nebo černou sůl (v tom případě to nepřeháníme s obyčejnou solí), pečlivě promícháme, aby se spojily všechny chutě, odstavíme z ohně a nakonec zamícháme petržel či jiné bylinky. Podáváme s opečeným chlebem.

Lahůdkové droždí i černá sůl v jídle velmi věrně vytváří vajíčkovou chuť. Černá sůl však vytvoří i typické "aroma", takže je jídlo po vejcích i cítit.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Omeleta (vegan)
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection