Tofu houbová smaženice

Tofu houbová smaženice
 10 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
cibule1 ks
rostlinný olej2 - 3 lžíce
houby200 g
tofu natural200 g
sojová omáčka
sůl
kurkuma1/2 lžičky
římský kmín1 lžička
lahůdkové droždí2 lžíce
černá sůl (není nutná)1 lžička
petržel
pažitka
Reklama

Oblíbená a rychlá houbová pochoutka, do které chuť vajec dodává vulkanická černá sůl.

Na středním plameni rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm na drobno nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme (můžeme podlít trochou vody) pod pokličkou za občasného míchání, dokud nejsou houby měkké (cca 5 min.). Tofu pečlivě rozmačkáme vidličkou a zamícháme k houbám. Chceme-li řidší konzistenci, přidáme trochu vody. Přidáme lžíci sojové omáčky, kmín, kurkumu, pepř a sůl podle chuti. Poté vsypeme lahůdkové droždí nebo černou sůl (v tom případě to nepřeháníme s obyčejnou solí), pečlivě promícháme, aby se spojily všechny chutě, odstavíme z ohně a nakonec zamícháme petržel či jiné bylinky. Podáváme s opečeným chlebem.

Lahůdkové droždí i černá sůl v jídle velmi věrně vytváří vajíčkovou chuť. Černá sůl však vytvoří i typické "aroma", takže je jídlo po vejcích i cítit.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Špagety s omáčkou z červené řepy
Míša řezy (vegan)
Knedlo zelo sojo
No Internet Connection