Veganské „vejce" na tvrdo

 10 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Tofu Natural (Nejlépe Lunter/Toppo)1 balení
Černá Sůl (Či Lahůdkové Droždí)
Kurkuma
Řepkový Olej
Reklama
Veganské „vejce" na tvrdo

Vejce, které není vejcem? V rostlinné kuchyni je možné vše! Pokud vám dosud chybělo vejce např. ke koprové omáčce, čočce nebo špenátu, už nemusí! Základ je tvořen tofu a zásadní je použití černé soli, která má charakteristickou vaječnou chuť.

Tofu překrojíme na dva přibližně stejně velké čtverce, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek a dáváme si pozor, abychom se neprodlabali skrz. V misce s vodou rozpustíme 4 špetky černé soli (nebo i více) a naložíme do ní budoucí "bílky", tedy to, co zbylo po vydlabání. V jiné misce rozmačkáme vidličkou vydlabané vnitřky, přidáme čtyři špetky černé soli (nebo dle chuti), 1 - 2 lžičky řepkového oleje a dvě špetky kurkumy na obarvení. Nemáme-li černou sůl, rozmíchejte vnitřky s 1 - 2 lžícemi lahůdkového droždí (ne obyčejné!). Bílky vyjmeme ze slané vody a pečlivě napěchujeme vytvořenými žloudky. "Tofujce" je ideální přílohou např. ke koprové omáčce, které dodá potřebné bílkoviny.

Pozn.: Černou sůl seženete v obchodech s kořením, zdravých výživách nebo na internetu.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(0)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Omeleta (vegan)
Veganské chlebíčky (10 druhů)
No Internet Connection