I ryby mohou být v depresi (The New York Times)

I ryby mohou být v depresi (The New York Times)

Mohou mít ryby depresi? Ta otázka mi vrtá hlavou od mého pobytu v nejmenovaném hotelu, kde jsem pozorovala jednu nesnesitelně smutně vypadajíc
Trh s masem bez masa v roce 2020 dosáhne 5,2 mld.$

Trh s masem bez masa v roce 2020 dosáhne 5,2 mld.$

Dle předpovědí společností zabývajících se průzkumem trhu budou rostlinné alternativy masa v následujících čtyřech letech na raketovém

Naše touha po mase ničí Zemi (The Guardian)

Přetrvávající obliba jedení masa má zničující dopad na životní prostředí. Hospodářská zvířata totiž vyžadují obrovské množství...

Sbohem a šáteček živočišnému zemědělství

[The Guardian] Až budou budoucí generace hodnotit naši éru, co budou asi vnímat jako největší ohavnosti, kterých jsme se dopustili? Když my ...

New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

[New York Times] Tento týden se Světová zdravotnická organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví...

Lewis Hamilton: pilot formule 1 o svém přechodu na veganství a obavách o planetu

[BBC] Lewis Hamilton říká, že se chce stát veganem, aby dosáhl co nejzdravějšího možného životního stylu a vyhnul se poškozování plane...

Kolik Čechů se zajímá o veganství? Podle Facebooku čtvrt milionu

Facebook inzerentům umožňuje celkem detailní cílení reklam podle různých sociodemografických skupin. Facebook totiž podrobně sleduje a anal...

Seznamte se veganskými trenéry, kteří spojují lidi díky fitness

Každou neděli organizuje skupina veganských trenérů Spartanfam tréninky zdarma pro místní komunitu v Ladbroke Grove (část Londýna - pozn. r...

Přednáška skeptického vegana je online (video)

Na youtube byl tento týden zveřejněný záznam veřejné přednášky z cyklu Věda kontra iracionalita, první v zimním semestru 2017, v budově ...

Nová česká knížka pro soucitné děti

Věděli jste, že existoval svět, ve kterém lidé nevěřili na duchy přírody, jako jsou víly, skřítci, vodní bytosti nebo třeba stromolidé...

The Economist: Proč vyšší konzumace zeleniny prospívá životnímu prostředí

Hovězí steak ze svíčkové patří v mnoha restauracích mezi nejdražší jídla. Ne vždy si však zákazníci uvědomují skutečnou cenu, ktero...

Proč věnuji svůj čas a peníze propagaci veganství

Už několik let jsem přesvědčen o tom, že je potřeba skoncovat s živočišným zemědělstvím, kožešinovými farmami a dalšími způsoby, k...

Největší průvod za zvířata v historii prošel Tel Avivem (video)

Několik desítek tisíc lidí včera vyšlo do ulic izraelského města Tel Aviv, aby dali najevo svůj soucit ke zvířatům a také vyjádřit své...

Kamerový systém problém neřeší – masný a mléčný průmysl musíme zastavit úplně

[The Independent] Produkce masa nepoškozuje pouze zvířata, výrazný dopad má také na životní prostředí a naše zdraví – a to dokonce i po...

Deset komunikačních tipů pro nové (i zkušené) vegany

Je důležité propagovat to, čemu věříme. Má smysl ovlivňovat ostatní, aby nás následovali. Nicméně občas můžeme být kapánek *moc* v...

No Internet Connection