Josef Špička
- Redaktor

Články

Veganská strava je o 44 % přívětivější pro životní prostředí než středomořská strava
26. 5. 2023Spotřeba potravin je jednou z hlavních příčin změny klimatu a negativní zátěže na životní prostředí. Aktuálně přibývá stále víc d...

Vliv živočišného průmyslu na nutriční výzkum
22. 5. 2023Akademický lékařský časopis Annals of Internal Medicine v roce 2019 publikoval kontroverzní metastudii nezávislé společnosti NutriRECS(1) se ...

Rostlinná jídla jsou ekologičtější a přitom výživnější
25. 8. 2022Studie, publikovaná v recenzovaném časopisu Proceedings of National Academy of Sciences (PNAS), stanovila pomocí nové metody zátěž na životn...

Jak v médiích vznikají zavádějící informace o veganství
15. 2. 2022Možná jste zaznamenali článek Lesk a bída veganství od Časopisu 100+1, který měl řadu výhrad k rostlinnému stravování. Rozhodli jsme se ...

Institut Moderní Výživy vs dokument Game Changers
4. 12. 2019Možná vám neuniklo vydání nového dokumentárního snímku The Game Changers s proveganským zaměřením, především na zdravotní a sportovn...