Články


Veganská strava je o 44 % přívětivější pro životní prostředí než středomořská strava

Veganská strava je o 44 % přívětivější pro životní prostředí než středomořská strava

26. 5. 2023

Spotřeba potravin je jednou z hlavních příčin změny klimatu a negativní zátěže na životní prostředí. Aktuálně přibývá stále víc d...


Vliv živočišného průmyslu na nutriční výzkum

Vliv živočišného průmyslu na nutriční výzkum

22. 5. 2023

Akademický lékařský časopis Annals of Internal Medicine v roce 2019 publikoval kontroverzní metastudii nezávislé společnosti NutriRECS(1) se ...


Rostlinná jídla jsou ekologičtější a přitom výživnější

Rostlinná jídla jsou ekologičtější a přitom výživnější

25. 8. 2022

Studie, publikovaná v recenzovaném časopisu Proceedings of National Academy of Sciences (PNAS), stanovila pomocí nové metody zátěž na životn...


Jak v médiích vznikají zavádějící informace o veganství

Jak v médiích vznikají zavádějící informace o veganství

15. 2. 2022

Možná jste zaznamenali článek Lesk a bída veganství od Časopisu 100+1, který měl řadu výhrad k rostlinnému stravování. Rozhodli jsme se ...


Institut Moderní Výživy vs dokument Game Changers

Institut Moderní Výživy vs dokument Game Changers

4. 12. 2019

Možná vám neuniklo vydání nového dokumentárního snímku The Game Changers s proveganským zaměřením, především na zdravotní a sportovn...