05. 03. 2021
Zpráva podpořená OSN uvádí, že divokou přírodu nejvíc poškozuje bludný kruh levných a škodlivých potravin. Podle
12. 02. 2021
Podle výzkumu jsou náklady na poškození klimatu způsobené produkcí bio masa stejně vysoké jako u toho běžného.
13. 05. 2020
Pokud nedojde k drastickým změnám ve způsobu využívání půdy, zemědělství a lidských stravovacích návycích, budou snahy o potlačení emisí skleníkových plynů a následků globálního oteplování značně...
04. 05. 2020
Greenpeace vyzývá k celosvětové reakci ohledně vyhozených rybářských sítí, pastí a vlasců, které jsou smrtící pro mořské živočichy. Ztracená a svému osudu ponechaná rybářská...
02. 04. 2020
Pandemie koronaviru je dalším alarmujícím znamením, že musíme provést radikální změny. Mnoho bezpečnostních opatření s ní spojených pomáhá i planetě.
03. 02. 2020
Kandidát na Oscara a Bafta (filmová cena Britské Akademie) se připojil k protestu organizace Animal Equality v centru Londýna. Spolu s dalšími aktivisty spustil z ikonického mostu Tower...
19. 01. 2020
Jde o tu nejzásadnější zprávu, jakou kdy lidstvo obdrželo: celkový úpadek života na Zemi. Nedávný vyčerpávající posudek o celkovém stavu přírody dokládá, že život na naší planetě je ve vážném...
24. 09. 2019
Zatímco vědci pokračují ve výzvách k okamžitému vyřazení fosilních paliv z globálního trhu, aby se zamezilo klimatické katastrofě, mezinárodní tým expertů v lednu představil návrh...
14. 01. 2019
Zdanění červeného masa by podle nového výzkumu ušetřilo mnohé životy a přivedlo miliardy do zdravotnictví. Dle výzkumu by se cena slaniny a párků zdvojnásobila, kdyby byly brány v potaz škodlivé...
14. 12. 2018
Pokud nám skutečně záleží na životním prostředí, musíme změnit způsob produkce potravin a zaměřit se na takový druh stravy, který není podmíněn chovem a zabíjením zvířat. Ochránci...
21. 08. 2018
Na cestě k udržitelnějším a ohleduplnějším způsobům výroby potravin leží řada překážek. Jednou z nich je názor, že udržitelnosti můžeme dosáhnout pouhou modifikací současných praktik živočišné...
29. 06. 2018
Aktuálně největší analýza odhalila obrovskou ekologickou stopu hospodářských zvířat – poskytují pouze 18 % kalorií, ale zabírají až 83 % zemědělské plochy. Vyhýbání se masu a mléčným...
19. 06. 2018
Kvůli většímu počtu hospodářských zvířat ve více regionech stoupá množství metanu ve vzduchu rychleji, než předpovídala zastaralá data. Dle vědců jsou emise skleníkových plynů spojené s chovem...
07. 03. 2018
Organizace Greenpeace International zveřejnila tento týden oznámení, v němž apeluje ke snížení globální živočišné výroby a spotřeby o 50 % do roku 2050, aby se zabránilo hrozícím...
14. 02. 2018
[The Guardian / James Cameron & Suzy Amis Cameron] Pokud chceme uchovat majestátní národní parky, čistý vzduch a vodu pro příští generace, musíme zatlačit na lídry, aby mluvili o dopadu jídla...
14. 11. 2017
Přetrvávající obliba jedení masa má zničující dopad na životní prostředí. Hospodářská zvířata totiž vyžadují obrovské množství krmiva. Na tento fakt upozorňuje nová studie Světového fondu na...
07. 11. 2017
[The Guardian] Až budou budoucí generace hodnotit naši éru, co budou asi vnímat jako největší ohavnosti, kterých jsme se dopustili? Když my dnes přemýšlíme o otroctví, nerovnoprávnosti žen,...
28. 10. 2017
[New York Times] Tento týden se Světová zdravotnická organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví, setká v Ženevě, kde bude zvolen nový generální ředitel....
21. 09. 2017
Hovězí steak ze svíčkové patří v mnoha restauracích mezi nejdražší jídla. Ne vždy si však zákazníci uvědomují skutečnou cenu, kterou za něj naše planeta zaplatí. Maso poskytuje 17 % celosvětového...
08. 08. 2017
Americká Rada pro ochranu přírodních zdrojů (NRDC) právě zveřejnila zprávu o potravinách, které mají největší dopad na klimatické změny. A je to špatná zpráva pro všechny “všežravce”:
Strana 1 z 3