#cibule


Omeleta (vegan)

10. 03. 2020

Pod tímto pojmem si všichni představí pokrm z vajec, ale ani to není překážkou jej udělat vegansky. Namísto vajec je zde pro konzistenci použita cizrnová mouka, která má vysoký obsah bílkovin a...


Rajská omáčka

05. 11. 2019

Kdo by neznal rajčatovou omáčku! Je to klasika, která se hodí ke všem těstovinám i houskovému knedlíku. Místo masa můžete zvolit např. seitan, robi, ďobáčky, sojové maso nebo veganské mleté..


Míchaná tofíčka

24. 02. 2019

Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím


Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

21. 01. 2019

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.


Burritos s guacamole

09. 01. 2019

Oblíbená mexická dobrota z pinto fazolí, avokádové pasty a rostlinného sýra.


Vegan sloppy joe's

03. 12. 2018

Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.


Řepné karbanátky

16. 08. 2016

Karbanátky, které mají krásnou barvu díky červené řepě. Hodí se k jakékoliv bramborové příloze ale skvělé jsou i do burgerů.



Žampionový krém

22. 10. 2015

Žampiony jsou klasika! A žampionový krém je výborná polévka, která vás zasytí a zahřeje, což se hodí obzvláště na podzim a na zimu.



Písmenková polévka

22. 10. 2014

Polévka s písmenky je oblíbená především u dětí, ale v tomto receptu dostává díky chilli a zázvoru na dospělosti.



Ratatouille s kuskusem

02. 11. 2013

Francouzské oblíbené jídlo z paprik, liku a cukety v rajčatové omáčce.


Jakože svíčková (vegan)

09. 09. 2013

Tradiční omáčka je veganská sama o sobě, jde jen o to, vyměnit kravskou smetanu za rostlinnou.



Sojový guláš s bramborami

21. 10. 2012

Guláš je klasika, která chutná všem. Zkuste ho v trochu netradiční veganské verzi, nepoznáte rozdíl!



Bramborový paprikáš

22. 10. 2011

Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.


Salát tabouleh

22. 10. 2011

Známý salát z libanonské kuchyně, jehož základ je tvořen rajčaty a kuskusem. Použít jej lze jako přílohu, předkrm i jako lehký hlavní chod.


Gruzínský mišmaš

22. 10. 2011

Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.

Strana 1 z 2