Zahřeje, zasytí a rozpálí chuťové buňky! Můžete udělat i méně pikantní variantu, než předkládáme my, to je čistě na vás.
Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme podélně přepůlené stroužky česneku a přibližně po minutě (až budou lehce nahnědlé) přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Můžeme přidat také na tenká půlkolečka nakrájený sojový párek (koupíte v bio prodejnách, ale i v Bille) a osmažíme. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku, papriku (koření), pepř a 2 špetky chilli (ještě lépe koření "mexické bylinky"). Po chvíli smažení přidáme konzervu bílých fazolí v rajčatovém nálevu a prohřejeme. Ochutnáme a pokud není guláš dost pikantní, přidáme chilli. Podáváme s chlebem.