Fazolový guláš

Fazolový guláš
 10 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
česnek5 stroužků
cibule2 ks
řepkový olejna smažení
červená, žlutá nebo zelená paprika
sladká paprika
pepř
chilli
sůl
bílé fazole v rajčatovém nálevu
chilli sojový párek Kalma/Alfa Bio (není nutný)
Reklama

Zahřeje, zasytí a rozpálí chuťové buňky! Můžete udělat i méně pikantní variantu, než předkládáme my, to je čistě na vás.

Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme podélně přepůlené stroužky česneku a přibližně po minutě (až budou lehce nahnědlé) přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Můžeme přidat také na tenká půlkolečka nakrájený sojový párek (koupíte v bio prodejnách, ale i v Bille) a osmažíme. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku, papriku (koření), pepř a 2 špetky chilli (ještě lépe koření "mexické bylinky"). Po chvíli smažení přidáme konzervu bílých fazolí v rajčatovém nálevu a prohřejeme. Ochutnáme a pokud není guláš dost pikantní, přidáme chilli. Podáváme s chlebem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(4)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
No Internet Connection