Ratatouille s kuskusem

Ratatouille s kuskusem
 20 min.
doba přípravy
 
pro 4 - 5 osoby

Budete potřebovat
Lilek1 ks
Cuketa1 ks
Rajčata400 g
Cibule1 ks
Česnek2 stroužky
Olej4 lžíce
Sůl
Pepř
Kuskus300 g
Rajčatové Pyré (Passata)500 ml

Francouzské oblíbené jídlo z paprik, liku a cukety v rajčatové omáčce.

Zeleninu omyjeme. Z lilku a cuket odkrojíme stopky, mírně vydlabeme dužinu (je li tužší) a nakrájíme na kostičky. Rajčata přelimjeme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a stopku a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a lilek dohněda. Poté přidáme cuketu, česnek, sůl a pepř. Přilijeme račatovou šťávu, 1/2 l vody a přidáme kuskus. Na malém plameni necháme asi 10 minut podusit a mícháme, aby se směs nepřipálila. Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata a případně doplníme vodu. Nakonec můžeme ochutit trochou sojkyšky, sojového jogurtu nebo jinou alternativou kysané smetany.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Rajská omáčka
Dýňové rizoto po jamajsku
No Internet Connection