Zapečený květák po indicku

Zapečený květák po indicku
 80 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
mražený hrášek350 g
řepkový olejna smažení
cibule3 ks
garam masala (indické koření)1-2 lžičky
sůlpodle chuti
květák1 menší kus
česnek7 stroužků
brambory3 ks
mrkve2 ks
lilek, rajče, brokolicelibovolně

Květák je v našich končinách poněkud opomíjenou zeleninou, která se obvykle smaží v trojobalu. Zkuste jej zařadit do jídelníčku více, třeba tímto indickým pokrmem.

Mražený hrášek zalijeme vařící vodou (ne moc) a vaříme za občasného míchání alespoň půl hodiny. V případě potřeby vodu přidáme, ale na konci by vody v hrnci mělo zbýt jen trochu. Necháme vychladnout a rozmixujeme na kaši.

V jiném hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm do růžova na půlkolečka nakrájené cibule a celé či přepůlené stroužky česneku. Přisypeme koření Garam masala, promícháme a poté zalijeme hrachovou kaší. Směs osolíme lžičkou soli. Ke směsi přidáme na plátky či hranoly nakrájené brambory ve slupce, mrkev na (půl)kolečka a na menší růžičky rozebraný květák. Dle chuti můžeme přidat i lilek, rajčata nebo brokolici. Máme-li rádi pálivější, můžeme přisypat i trochu sušeného chilli.

Směs přendáme do zapékací misky a pečeme cca 40 minut na 200° C (dokud nejsou brambory měkké). Jednotlivé porce ozdobíme čerstvou bylinkou (např. rozmarýnem).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Gazpacho
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
No Internet Connection