Řepné karbanátky

Řepné karbanátky
 90 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
červená řepa0,5 kg (za syrova)
cizrna125 g (v suchém stavu)
ovesné vločky125 g
hladká moukana zaprášení
lněné semínko1 lžíce
slunečnicové semínko35 g
cibule1 ks
česnek2-3 stroužky
sůl, pepřpodle chuti
olej1/2 lžíce
Reklama

Karbanátky, které mají krásnou barvu díky červené řepě. Hodí se k jakékoliv bramborové příloze ale skvělé jsou i do burgerů.

Cizrnu namočíme na 12 - 20 hodin, propláchneme (nevaříme!) a rozmixujeme. Smicháme ji s nastrouhanou řepou, cibulí nakrájenou na jemno, slunečnicovými a lněnými semínky, rozmačkaným česnekem, ovesnými vločkami a olejem. Přidáme sůl a pepř, zaprášíme hladkou moukou a vymícháme těsto. Necháme ho odležet v lednici alespoň 1 hodinu. Poté tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečíci plech (buď vymazaný olejem, nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme 20 minut při 160° C.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(14)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
Gazpacho
No Internet Connection