Cizrnová polévka

Cizrnová polévka
 150 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
vařená cizrna400 g
řepkový olejna smažení
cibule2 větší ks
česnek4 stroužky
římský kmín2 lžičky
mletý pepř
zel. bujón
rostlinná smetana
sojový bílý jogurt
Reklama

Pokud milujete chuť falafelu, zamilujete si i tuto polévku s orientálním nádechem.

Cizrnu dáme do vlažné vody a necháme namočenou přes noc (8-12 hodin) – zdvojnásobí objem. Druhý den slijeme, zalijeme vodou, vaříme doměkka (1-2 hodiny), poté slijeme a část cizrny dáme stranou. V kastrolu rozehřejeme řepkovýolej (nebo margarín), osmahneme cibuli, po chvíli přidáme nakrájený česnek, cizrnu, dostatek římského kmínu, čerstvého pepře a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme ještě 20 minut. Poté přidáme veganskou smetanu a polévku pečlivě rozmixujeme (ochutnáme, případně dodáme koření) Při podávání každou porci doplníme lžičkou sojového jogurtu a vařenou cizrnou.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Omeleta (vegan)
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection