Cizrnová polévka

 150 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Vařená Cizrna400 g
Řepkový Olejna smažení
Cibule2 větší ks
Česnek4 stroužky
Římský Kmín2 lžičky
Mletý Pepř
Zel. Bujón
Rostlinná Smetana
Sojový Bílý Jogurt
Reklama
Cizrnová polévka

Pokud milujete chuť falafelu, zamilujete si i tuto polévku s orientálním nádechem.

Cizrnu dáme do vlažné vody a necháme namočenou přes noc (8-12 hodin) – zdvojnásobí objem. Druhý den slijeme, zalijeme vodou, vaříme doměkka (1-2 hodiny), poté slijeme a část cizrny dáme stranou. V kastrolu rozehřejeme řepkovýolej (nebo margarín), osmahneme cibuli, po chvíli přidáme nakrájený česnek, cizrnu, dostatek římského kmínu, čerstvého pepře a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme ještě 20 minut. Poté přidáme veganskou smetanu a polévku pečlivě rozmixujeme (ochutnáme, případně dodáme koření) Při podávání každou porci doplníme lžičkou sojového jogurtu a vařenou cizrnou.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Hlíva ústřičná s česnekem
Veganské chlebíčky (10 druhů)
No Internet Connection