Gazpacho

Gazpacho
 15 min.
doba přípravy
 
pro 3-4 osoby

Budete potřebovat
plechovka celých loupaných rajčat 2 kusy
nebo spařená a oloupaná rajčata 500 g
velká červená paprika1 kus
cibule 1 kus
salátová okurka1 - 2 kusy
česnek3 stroužky
olivový olej2 pol. lžíce
červené víno (lze vynechat)100 ml
vinný ocet (aceto balsamico) 2 čaj. lžičky
sůldle chuti (cca půl lžičky)
pepřdle chuti
provencálské kořeníšpetka na porci
balzamiková redukce na ozdobenídle potřeby
jarní cibulka na ozdobení1 kus
bageta k podávání2 - 3 kusy
Reklama

Vynikající a zdravá španělská polévka, která je ideální do horkých dnů, neboť se podává studená.

Stranou si dáme kousek papriky, okurky a cibule a nakrájíme na kostičky. Tyto kousky poslouží jako sypání při servírování. Zbytek zeleniny spolu s rajčaty a česnekem vhodíme do mixéru, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a případné též červené víno. Vše pečlivě rozmixujeme a poté dáme vychladit do ledničky.

Každou porci posypeme kousky papriky, okurky a cibule (na posypání je ideální jarní) a ozdobíme trochou provensálského koření a balzamikovou redukcí.

Podáváme s čerstvou či grilovanou nakrájenou bagetou. Ve zvláště horkých dnech můžeme do polévky přidat také led.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Řepné karbanátky
Omeleta (vegan)
Hrášková polévka
No Internet Connection