Bramborový paprikáš

Bramborový paprikáš
 15 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
brambory1 kg
cibule2 ks
sterilované lečo250 g
rostlinná smetana100 ml
olej3 lžíce
hl. mouka2 lžíce
bobkový list1 ks
mletá sladká i pálivá paprika
sůl
pórekna ozdobu
Reklama

Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.

Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti papriku, osmahneme, vložíme plátky brambor a bobkový list, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka (pozor: ke konci nepřidávat vody příliš, jelikož omáčka by měla být ve finále hustá). Pak přidáme překapané lečo, zalijeme rostlinnou smetanou rozmíchanou s moukou a dohotovíme. Jednotlivé porce posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem (či nudličkami) a podáváme s chlebem. 

 
 
 
 

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Thajské kari
Omeleta (vegan)
No Internet Connection