Bramborový paprikáš

Bramborový paprikáš
 15 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Brambory1 kg
Cibule2 ks
Sterilované Lečo250 g
Rostlinná Smetana100 ml
Olej3 lžíce
Hl. Mouka2 lžíce
Bobkový List1 ks
Mletá Sladká I Pálivá Paprika
Sůl
Pórekna ozdobu

Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.

Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti papriku, osmahneme, vložíme plátky brambor a bobkový list, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka (pozor: ke konci nepřidávat vody příliš, jelikož omáčka by měla být ve finále hustá). Pak přidáme překapané lečo, zalijeme rostlinnou smetanou rozmíchanou s moukou a dohotovíme. Jednotlivé porce posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem (či nudličkami) a podáváme s chlebem. 

 
 
 
 

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Hlíva ústřičná s česnekem
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
No Internet Connection