Zelňačka

Zelňačka

Polévka patřící k zástupcům typické české kuchyně. Základ zůstává, uzenina a smetana je nahrazena rostlinnou variantou.
Boloňská tofu pomazánka

Boloňská tofu pomazánka

Pomazánka z pár ingrediencí, inspirovaná populární boloňskou omáčkou. Použít ji tak kromě pečiva můžete i na těstoviny.

Perníčky

Největší klasika ze všech druhů cukroví. Původně jej dělali pohané ze směsi mouky a medu při oslavách zimního slunovratu (ze kterých po...

Marokánky

Směs sušeného ovoce a ořechů politých čokoládou je něco, co byste o vánočních svátcích určitě neměli opomenout!

Kokosové kuličky (vegan raffaello)

Raffaello patří mezi oblíbené bonboniery, ale díky kokosu evokuje sníh a skvěle se tak hodí jako cukroví. Připravit si ho lze snadno i ve ve...

Linecké cukroví

Vánoční klasika v podobě křehkých sušenek slepovaných marmeládou.

Gnocchi s brokolicí

Rychlý recept z pár surovin. Prim hraje brokolice, která je známá pro svůj vysoký obsah bílkovin.

Bramborový paprikáš

Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.

Výtečné zapečené kapustičky

Růžičkové kapustičky v křupavém bramborovém hávu, které dle zkušeností chutnají i jinak zarytým odpůrcům této zdravé zeleniny.

Zapečený plněný lilek

Lehké letní, sezónní jídlo. Lilek je plněn směsí zeleniny a zapečený s tavenýrem.

Salát tabouleh

Známý salát z libanonské kuchyně, jehož základ je tvořen rajčaty a kuskusem. Použít jej lze jako přílohu, předkrm i jako lehký hlavní ...

Cous cous salát

Cous cous, druh těstoviny, známý svou bleskovou přípravou je v tomto receptu doplněn o směs listových salátů.

Jarní salát

Spousta křupavé lokální zeleniny. Směs lze použít i jako základ pro těstovinový salát.

Svěží zeleninový salát s tofu

Lehký oběd nebo večeře, ideální pro horké jarní nebo letní dny.

Burritos s kukuřicí

V mexické kuchyni najdeme řadu přirozeně veganských jídel, kupříkladu tyto tortilly plněné rajčaty, fazolemi, rýží a kukuřicí.

No Internet Connection