Boloňská tofu pomazánka

 10 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Tofu Natural200 g
Olej
Cibule1 větší ks
Sůl
Rajský Protlak80 g
Bazalka
Česnek3 - 4 stroužky
Reklama
Boloňská tofu pomazánka

Pomazánka z pár ingrediencí, inspirovaná populární boloňskou omáčkou. Použít ji tak kromě pečiva můžete i na těstoviny.

Velkou cibuli (či 2 menší) nakrájíme na drobno a podusíme na oleji, přidáme na drobno nastrouhané tofu, dochutíme sójovou omáčkou a případně i solí. Chvíli dusíme, pak přidáme rajský protlak a protlačený česnek (podle chuti). Nakonec dochutíme bazalkou. Směs můžeme použít do toastů, na topinky, ale výborná je i na špagetách.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Veganské chlebíčky (10 druhů)
Hrášková polévka
No Internet Connection