Boloňská tofu pomazánka

Boloňská tofu pomazánka
 10 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
tofu natural200 g
olej
cibule1 větší ks
sůl
rajský protlak80 g
bazalka
česnek3 - 4 stroužky
Reklama

Pomazánka z pár ingrediencí, inspirovaná populární boloňskou omáčkou. Použít ji tak kromě pečiva můžete i na těstoviny.

Velkou cibuli (či 2 menší) nakrájíme na drobno a podusíme na oleji, přidáme na drobno nastrouhané tofu, dochutíme sójovou omáčkou a případně i solí. Chvíli dusíme, pak přidáme rajský protlak a protlačený česnek (podle chuti). Nakonec dochutíme bazalkou. Směs můžeme použít do toastů, na topinky, ale výborná je i na špagetách.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Řepné karbanátky
Míša řezy (vegan)
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection