Marokánky

Marokánky
 60 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
celozrnná jemná mouky špaldová (popř. hladká pohanková)50 g
voda350 - 370 ml
sušené rostlinné mléko35 - 40 g
vlašské ořechy50 g
arašídy natural50 g
loupané mandle50 g
sušené švestky80 g
fíky70 g
datle35 g
skořice
půlené arašídyhrstka
hořká čokoláda na vaření
Reklama

Směs sušeného ovoce a ořechů politých čokoládou je něco, co byste o vánočních svátcích určitě neměli opomenout!

Jemnou celozrnnou mouku rozkvedláme ve vodě a dáme vařit za stálého míchání na hustou kašičku. Ještě do teplé a vroucí rozpustíme sušený rostlinný nápoj (např. ovesné mléko od Topnatur). Sušené švestky, fíky a datle nakrájíme najemno. Mandle, vlašské ořechy i arašídy nasekáme nahrubo. Veškeré sušené ovoce i sekaná jádra přidáme do teplé kaše a dobře promícháme. Kaši ovoníme troškou skořice. Z husté kašičky tvoříme lžičkou na plechu na pečící papír hromádky, které lehce rozmáčkneme. Upečeme v mírné troubě asi při 150–180 °C. Dobu pečení si hlídáme, abychom nepřipálili okraje. Bude zhruba 40–45 minut. Hotové marokánky můžeme potřít ze spodní strany hořkou čokoládou.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Míša řezy (vegan)
Plněné ořechy
Vanilkové rohlíčky (vegan)
No Internet Connection