Marokánky

 60 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Celozrnná Jemná Mouky Špaldová (Popř. Hladká Pohanková)50 g
Voda350 - 370 ml
Sušené Rostlinné Mléko35 - 40 g
Vlašské Ořechy50 g
Arašídy Natural50 g
Loupané Mandle50 g
Sušené Švestky80 g
Fíky70 g
Datle35 g
Skořice
Půlené Arašídyhrstka
Hořká Čokoláda Na Vaření
Reklama
Marokánky

Směs sušeného ovoce a ořechů politých čokoládou je něco, co byste o vánočních svátcích určitě neměli opomenout!

Jemnou celozrnnou mouku rozkvedláme ve vodě a dáme vařit za stálého míchání na hustou kašičku. Ještě do teplé a vroucí rozpustíme sušený rostlinný nápoj (např. ovesné mléko od Topnatur). Sušené švestky, fíky a datle nakrájíme najemno. Mandle, vlašské ořechy i arašídy nasekáme nahrubo. Veškeré sušené ovoce i sekaná jádra přidáme do teplé kaše a dobře promícháme. Kaši ovoníme troškou skořice. Z husté kašičky tvoříme lžičkou na plechu na pečící papír hromádky, které lehce rozmáčkneme. Upečeme v mírné troubě asi při 150–180 °C. Dobu pečení si hlídáme, abychom nepřipálili okraje. Bude zhruba 40–45 minut. Hotové marokánky můžeme potřít ze spodní strany hořkou čokoládou.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Vanilkové rohlíčky (vegan)
Uzená tofu pomazánka
Fazolový guláš
No Internet Connection