Kari polévka z červené čočky

Kari polévka z červené čočky
 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
rostlinný olej (ideálně řepkový)na smažení
cibule1 ks
česnek3 - 4 stroužky
mrkev1 větší ks
pórek1 ks
římský kmín1 - 2 lžičky
kari1 - 2 lžičky
pepř
sůl
sojová omáčka
červená čočka
cous cous (bulgur, quinoa či jiné obilniny - minimální dobu vaření zjistíme zpravidla na obale)
zelená petržel

Lahodná polévka bohatá na železo a bílkoviny ze snadno stravitelné červené čočky.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na řepkovém oleji, krátce na to přidáme na malé proužky nakrájenou mrkev a celé či přepůlené stroužky česneku a osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, poprášíme kořením (římský kmín, pepř, kari, řecké seno apod.), osolíme, přidáme sojovou omáčku, zamícháme a po pár minutách zalijeme vodou. Do vody přisypeme červenou čočku a po 10 minutách cous cous (netřeba dlouho vařit) nebo obilniny typu bulgur (je třeba povařit déle) a vaříme do doby, kdy čočka zežloutne, změkne a z části se rozpadne (zahustí polévku). Podle potřeby dosolíme (můžeme přidat i citronovou šťávu) a podáváme ozdobené perželkou.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Bramborové plátky s vegan mozzarellou
Gazpacho
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
No Internet Connection