Kari polévka z červené čočky

 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Rostlinný Olej (Ideálně Řepkový)na smažení
Cibule1 ks
Česnek3 - 4 stroužky
Mrkev1 větší ks
Pórek1 ks
Římský Kmín1 - 2 lžičky
Kari1 - 2 lžičky
Pepř
Sůl
Sojová Omáčka
Červená Čočka
Cous Cous (Bulgur, Quinoa Či Jiné Obilniny - Minimální Dobu Vaření Zjistíme Zpravidla Na Obale)
Zelená Petržel
Reklama
Kari polévka z červené čočky

Lahodná polévka bohatá na železo a bílkoviny ze snadno stravitelné červené čočky.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na řepkovém oleji, krátce na to přidáme na malé proužky nakrájenou mrkev a celé či přepůlené stroužky česneku a osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, poprášíme kořením (římský kmín, pepř, kari, řecké seno apod.), osolíme, přidáme sojovou omáčku, zamícháme a po pár minutách zalijeme vodou. Do vody přisypeme červenou čočku a po 10 minutách cous cous (netřeba dlouho vařit) nebo obilniny typu bulgur (je třeba povařit déle) a vaříme do doby, kdy čočka zežloutne, změkne a z části se rozpadne (zahustí polévku). Podle potřeby dosolíme (můžeme přidat i citronovou šťávu) a podáváme ozdobené perželkou.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection