Zelňačka

 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Cibule1 ks
Brambory5 ks
Vegetariánský Párek Kalma (Nebo Uzené Tofu Či Tempeh)
Sůl
Pepř
Kmín
Sladká Paprika
Zeleninový Bujón
Kyselé Zelí
Sojová Smetana
Hladká Mouka1 lžíce
Zelená Petržel
Reklama
Zelňačka

Polévka patřící k zástupcům typické české kuchyně. Základ zůstává, uzenina a smetana je nahrazena rostlinnou variantou.

Nakrájíme cibuli, dáme na rozpálený olej, přidáme brambory nakrájené na kostičky, veg. párek na kostičky (nebo uzené tofu/tempeh, ale možné zcela vynechat), sůl, pepř, drcený kmín a sladkou papriku. Osmahneme, poté zalijeme vodou, přidáme kostku zel. bujónu a vaříme 20 min (nebo až změknou brambory). Kyselé zelí (dvě hrsti) nasekáme na drobno, přidáme do polévky. Povaříme asi 15 minut, zalijeme rostlinnou smetanou s hl. moukou (lžíce). Nakonec přidáme zelenou petrželku. Podáváme s chlebem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Hlíva ústřičná s česnekem
Hrášková polévka
No Internet Connection