Bulgur s houbami a mořskou řasou

Bulgur s houbami a mořskou řasou
 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
řepkový olej
bulgur200 g
houbyhrst
mořské řasy (nejlépe Arame)hrst
česnek3 stroužky
majoránka či petržel
pepř
sůl
zeleninový bujón
balzamikový ocet
Reklama

Jednoduchý recept o pár ingrediencích, kdy kombinace dvou z nich dohromady - hub a řas může působit nezvykle, ale určitě se jí nebojte a vyzkoušejte ji.

Na oleji osmažíme na kousky nakrájený česnek a po chvíli lesní houby (sušené hodinu namáčíme). Přidáme sůl, pepř, majoránku, osmahneme a zalijeme 0,5l vody. Ke směsi přisypeme bulgur, mořské řasy (10min namáčené v horké vodě) a vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut a průběžně doléváme vodu, aby se směs nezačala připalovat. Na konci by měl být bulgur nabobtnalý vodou. Nakonec můžeme dosolit, dochutit zeleninovým sypkým bujónem a balzamikovým octem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hlíva a la ryba
Hlíva ústřičná s česnekem
Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)
No Internet Connection