Bulgur s houbami a mořskou řasou

 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Řepkový Olej
Bulgur200 g
Houbyhrst
Mořské Řasy (Nejlépe Arame)hrst
Česnek3 stroužky
Majoránka Či Petržel
Pepř
Sůl
Zeleninový Bujón
Balzamikový Ocet
Reklama
Bulgur s houbami a mořskou řasou

Jednoduchý recept o pár ingrediencích, kdy kombinace dvou z nich dohromady - hub a řas může působit nezvykle, ale určitě se jí nebojte a vyzkoušejte ji.

Na oleji osmažíme na kousky nakrájený česnek a po chvíli lesní houby (sušené hodinu namáčíme). Přidáme sůl, pepř, majoránku, osmahneme a zalijeme 0,5l vody. Ke směsi přisypeme bulgur, mořské řasy (10min namáčené v horké vodě) a vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut a průběžně doléváme vodu, aby se směs nezačala připalovat. Na konci by měl být bulgur nabobtnalý vodou. Nakonec můžeme dosolit, dochutit zeleninovým sypkým bujónem a balzamikovým octem.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)
Veganské grilování (le grill)
No Internet Connection