Greenpeace volá po 50% snížení konzumace živočišných výrobků

Greenpeace volá po 50% snížení konzumace živočišných výrobků

Organizace Greenpeace International zveřejnila tento týden oznámení, v němž apeluje ke snížení globální živočišné výroby a spotřeby o
Živočišný průmysl dusí Zemi a ohrožuje naše zdraví. Musíme začít jednat

Živočišný průmysl dusí Zemi a ohrožuje naše zdraví. Musíme začít jednat

[The Guardian / James Cameron & Suzy Amis Cameron] Pokud chceme uchovat majestátní národní parky, čistý vzduch a vodu pro příští generac

Naše touha po mase ničí Zemi (The Guardian)

Přetrvávající obliba jedení masa má zničující dopad na životní prostředí. Hospodářská zvířata totiž vyžadují obrovské množství...

Sbohem a šáteček živočišnému zemědělství

[The Guardian] Až budou budoucí generace hodnotit naši éru, co budou asi vnímat jako největší ohavnosti, kterých jsme se dopustili? Když my ...

New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

[New York Times] Tento týden se Světová zdravotnická organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví...

The Economist: Proč vyšší konzumace zeleniny prospívá životnímu prostředí

Hovězí steak ze svíčkové patří v mnoha restauracích mezi nejdražší jídla. Ne vždy si však zákazníci uvědomují skutečnou cenu, ktero...

10 potravin, co nejvíc škodí klimatu

Americká Rada pro ochranu přírodních zdrojů (NRDC) právě zveřejnila zprávu o potravinách, které mají největší dopad na klimatické změ...

The Guardian: Expert OSN volá po zdanění masa

Podle odborníka OSN by vlády měly zavést zdanění produkce masa za účelem zastavení globálního nárůstu jeho spotřeby a environmentálníc...

10 potravin s největší ekologickou stopou

Když jíte hamburger nebo lososa, přemýšlíte někdy nad tím, jaký dopad zanechalo vaše jídlo na životním prostředí, než se k vám d...

Ano, populační krize existuje. Ale ne taková, jakou asi čekáte

Tento sloupek bude o populační krizi. O množení, které likviduje biosféru planety. Nicméně nebude o populační krizi, kterou si zřejmě prá...

Zdaňme maso a mléko, abychom snížili emise a úmrtnost obyvatel, nabádá studie

Z první celosvětové analýzy v této oblasti vyplývá, že zvýšení daní na maso a mléko by mělo za následek obrovské a životně důležit...

The Washington Post: Maso je hrozný

Maso nám sice může chutnat, ale postupně se hromadí důkazy, že maso (zejména červené) má katastrofální dopady na životní prostředí - ...

Investoři vyzývají potravinářské společnosti, aby přešly od masa k rostlinám

Skupina 40 investorů spravující aktiva ve výši 1,25 bilionu dolarů spustila kampaň, kterou vyzývají 16 celosvětových potravinářských fir...

Přidal jsem se k veganům, abych zmírnil svůj dopad na svět

Pokud chceme pečovat o naši planetu, měli bychom vyloučit z jídelníčku maso, vejce a mléčné výrobky. Svět může zvládnout sedm až ...

Spotřeba vody v živočišné výrobě: Případová studie z Rakouska

Chování zvířat pro potravu má kromě zřejmých etických důsledků i bolestivý dopad na životní prostředí. Znečištění vody a vzduchu, ...

No Internet Connection