Živočišný průmysl dusí Zemi a ohrožuje naše zdraví. Musíme začít jednat

Živočišný průmysl dusí Zemi a ohrožuje naše zdraví. Musíme začít jednat

[The Guardian / James Cameron & Suzy Amis Cameron] Pokud chceme uchovat majestátní národní parky, čistý vzduch a vodu pro příští generac
Naše touha po mase ničí Zemi (The Guardian)

Naše touha po mase ničí Zemi (The Guardian)

Přetrvávající obliba jedení masa má zničující dopad na životní prostředí. Hospodářská zvířata totiž vyžadují obrovské množství

Sbohem a šáteček živočišnému zemědělství

[The Guardian] Až budou budoucí generace hodnotit naši éru, co budou asi vnímat jako největší ohavnosti, kterých jsme se dopustili? Když my ...

New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

[New York Times] Tento týden se Světová zdravotnická organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví...

The Economist: Proč vyšší konzumace zeleniny prospívá životnímu prostředí

Hovězí steak ze svíčkové patří v mnoha restauracích mezi nejdražší jídla. Ne vždy si však zákazníci uvědomují skutečnou cenu, ktero...

10 potravin, co nejvíc škodí klimatu

Americká Rada pro ochranu přírodních zdrojů (NRDC) právě zveřejnila zprávu o potravinách, které mají největší dopad na klimatické změ...

The Guardian: Expert OSN volá po zdanění masa

Podle odborníka OSN by vlády měly zavést zdanění produkce masa za účelem zastavení globálního nárůstu jeho spotřeby a environmentálníc...

10 potravin s největší ekologickou stopou

Když jíte hamburger nebo lososa, přemýšlíte někdy nad tím, jaký dopad zanechalo vaše jídlo na životním prostředí, než se k vám d...

Ano, populační krize existuje. Ale ne taková, jakou asi čekáte

Tento sloupek bude o populační krizi. O množení, které likviduje biosféru planety. Nicméně nebude o populační krizi, kterou si zřejmě prá...

Zdaňme maso a mléko, abychom snížili emise a úmrtnost obyvatel, nabádá studie

Z první celosvětové analýzy v této oblasti vyplývá, že zvýšení daní na maso a mléko by mělo za následek obrovské a životně důležit...

The Washington Post: Maso je hrozný

Maso nám sice může chutnat, ale postupně se hromadí důkazy, že maso (zejména červené) má katastrofální dopady na životní prostředí - ...

Investoři vyzývají potravinářské společnosti, aby přešly od masa k rostlinám

Skupina 40 investorů spravující aktiva ve výši 1,25 bilionu dolarů spustila kampaň, kterou vyzývají 16 celosvětových potravinářských fir...

Přidal jsem se k veganům, abych zmírnil svůj dopad na svět

Pokud chceme pečovat o naši planetu, měli bychom vyloučit z jídelníčku maso, vejce a mléčné výrobky. Svět může zvládnout sedm až ...

Spotřeba vody v živočišné výrobě: Případová studie z Rakouska

Chování zvířat pro potravu má kromě zřejmých etických důsledků i bolestivý dopad na životní prostředí. Znečištění vody a vzduchu, ...

Deset nedávných studií, které mohou ne-vegany přimět k zamyšlení

V poslední době byl vydán nespočet vegetariánských a veganských studií, které poukazují na velké množství různorodých výhod rostlinné...

No Internet Connection