New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

[New York Times] Tento týden se Světová zdravotnická organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví
The Economist: Proč vyšší konzumace zeleniny prospívá životnímu prostředí

The Economist: Proč vyšší konzumace zeleniny prospívá životnímu prostředí

Hovězí steak ze svíčkové patří v mnoha restauracích mezi nejdražší jídla. Ne vždy si však zákazníci uvědomují skutečnou cenu, ktero

10 potravin, co nejvíc škodí klimatu

Americká Rada pro ochranu přírodních zdrojů (NRDC) právě zveřejnila zprávu o potravinách, které mají největší dopad na klimatické změ...

The Guardian: Expert OSN volá po zdanění masa

Podle odborníka OSN by vlády měly zavést zdanění produkce masa za účelem zastavení globálního nárůstu jeho spotřeby a environmentálníc...

10 potravin s největší ekologickou stopou

Když jíte hamburger nebo lososa, přemýšlíte někdy nad tím, jaký dopad zanechalo vaše jídlo na životním prostředí, než se k vám d...

Ano, populační krize existuje. Ale ne taková, jakou asi čekáte

Tento sloupek bude o populační krizi. O množení, které likviduje biosféru planety. Nicméně nebude o populační krizi, kterou si zřejmě prá...

Zdaňme maso a mléko, abychom snížili emise a úmrtnost obyvatel, nabádá studie

Z první celosvětové analýzy v této oblasti vyplývá, že zvýšení daní na maso a mléko by mělo za následek obrovské a životně důležit...

The Washington Post: Maso je hrozný

Maso nám sice může chutnat, ale postupně se hromadí důkazy, že maso (zejména červené) má katastrofální dopady na životní prostředí - ...

Investoři vyzývají potravinářské společnosti, aby přešly od masa k rostlinám

Skupina 40 investorů spravující aktiva ve výši 1,25 bilionu dolarů spustila kampaň, kterou vyzývají 16 celosvětových potravinářských fir...

Přidal jsem se k veganům, abych zmírnil svůj dopad na svět

Pokud chceme pečovat o naši planetu, měli bychom vyloučit z jídelníčku maso, vejce a mléčné výrobky. Svět může zvládnout sedm až ...

Spotřeba vody v živočišné výrobě: Případová studie z Rakouska

Chování zvířat pro potravu má kromě zřejmých etických důsledků i bolestivý dopad na životní prostředí. Znečištění vody a vzduchu, ...

Deset nedávných studií, které mohou ne-vegany přimět k zamyšlení

V poslední době byl vydán nespočet vegetariánských a veganských studií, které poukazují na velké množství různorodých výhod rostlinné...

Veganská strava může omezit environmentální dopady produkce potravin, ukazuje nová studie

Výzkumníci došli k závěru, že kdyby lidé jedli méně masa a více ovoce a zeleniny, ve světovém měřítku by to vedlo ke snížení počtu ...

James Cameron vysvětluje, jak i vy můžete zachránit svět

Oscarový režisér James Cameron propaguje nový způsob boje proti klimatickým změnám - vyřazení masa a mléčných výrobků z jídelníčků....

Přechod k veganství sníží uhlíkovou stopu stravy na polovinu

New Scientist: Když přestanete konzumovat maso, snížíte tím množství emisí CO2, které má na svědomí vaše strava, i na méně než polovi...

No Internet Connection