04. 03. 2017
Nejednoho člověka napadne, co vlastně nejčastěji vede lidi k tomu, že se rozhodnou se stát vegany. Stejná myšlenka zaujala i mne, a jelikož jsem na internetu na tuto otázku nenašel uspokojivou...
06. 02. 2017
Drůbež není tak hloupá, jak si lidé myslí. Jako všichni ptáci mají jedinečné osobnosti a zkoušejí se třeba navzájem přechytračit. Znají své místo v hierarchii a jsou schopni uvažovat pomocí...
14. 01. 2017
04. 01. 2017
Výzkumníci na Kodaňské univerzitě nedávno provedli studii srovnávající míru nasycenosti po konzumaci rostlinného burgeru a burgeru z masa. Tři skupiny strávníků byly složeny ze 48 zdravých mužů,...
27. 12. 2016
Podle odborníka OSN by vlády měly zavést zdanění produkce masa za účelem zastavení globálního nárůstu jeho spotřeby a
16. 12. 2016
Z nové studie vyplývá, že miliony lidí nemají tušení, jak se vyrábí jídlo, které jedí. Šest z deseti respondentů nevědělo, že kráva musí být nejprve březí, aby produkovala mléko. I...
13. 12. 2016
Když jíte hamburger nebo lososa, přemýšlíte někdy nad tím, jaký dopad zanechalo vaše jídlo na životním prostředí, než se k vám dostalo? Možná byste měli. Globální oteplování je čím dál větší...
18. 11. 2016
Z první celosvětové analýzy v této oblasti vyplývá, že zvýšení daní na maso a mléko by mělo za následek obrovské a životně důležité snížení emisí skleníkových plynů a snížení úmrtnosti obyvatel o...
03. 09. 2016
Tenhle revoluční vynález z laboratoří CN Bio Innovations při Oxfordské univerzitě je možné „nakazit“ určitým onemocněním a pak ho „vyléčit“ pomocí nových léků. Tzv. „orgán na čipu“ bude reagovat...
02. 09. 2016
Chování zvířat pro potravu má kromě zřejmých etických důsledků i bolestivý dopad na životní prostředí. Znečištění vody a vzduchu, odlesňování a úbytek přírodních zdrojů jsou pouze střípky tohoto...
14. 06. 2016
V poslední době byl vydán nespočet vegetariánských a veganských studií, které poukazují na velké množství různorodých výhod rostlinné stravy. Níže najdete seznam těch nejzajímavějších, které by...
23. 03. 2016
Výzkumníci došli k závěru, že kdyby lidé jedli méně masa a více ovoce a zeleniny, ve světovém měřítku by to vedlo ke snížení počtu úmrtí do roku 2050 o několik milionů, k podstatnému poklesu...
03. 02. 2016
25. 01. 2016
21. 12. 2015
Prof. Marc Bekoff v tomto eseji na serveru Psychology Today představuje kompilační etologickou publikaci prof. Browna, která se zaměřuje na vnímání a emocionální život ryb. Marc Bekoff je...
15. 11. 2015
„Proč vůbec někdo dává svému psovi veganské krmivo?“ Tzv. etičtí vegani nechtějí podporovat zbytečné trápení a smrt zvířat. Většina z nich bere všechny druhy zvířat...
03. 11. 2015
Když jsem včera četla zprávu, že podle analýzy Světové zdravotnické organizace (WHO) červené maso a masné výrobky zvyšují riziko rakoviny, má první myšlenka byla: lékařská obec to už nějaký čas...
16. 10. 2015
Neověřený průzkum o podroušených vegetariánech pojídajících maso se objevil v řadě více čí méně seriózních médií. Masové sdělovací prostředky jako Reflex nebo Novinky přetiskly původem...
18. 09. 2015
10. 08. 2015
Strana 2 z 4