#spotřebitelství


Oblíbená londýnská kavárna končí s kravským mlékem

09. 05. 2017

Kavárna The Field's Beneath Cafe v londýnské čtvrti Kentish Town se podle webu londonsbestcoffee.com řadí mezi nejlepší londýnské kavárny. Její majitelé se v polovině března rozhodli skoncovat s...


Chcete přestat jíst pouze červené maso? Polovičaté řešení může zvýšit utrpení zvířat

02. 11. 2016

Pro ochránce zvířat je příslib omezení jezení masa dobrou zprávou. I takové maličkosti jako Bezmasé pondělky jsou lepší než nic. Velmi často ale lidé z etických důvodů zvolí jedno nebo dvě...


Investoři vyzývají potravinářské společnosti, aby přešly od masa k rostlinám

29. 09. 2016

Skupina 40 investorů spravující aktiva ve výši 1,25 bilionu dolarů spustila kampaň, kterou vyzývají 16 celosvětových potravinářských firem, aby změnily zdroje bílkovin ve svých výrobcích, a...


Baileys zavádí veganský likér z mandlového mléka

22. 05. 2016

Firma Baileys, která je proslulá svými likéry, představila zbrusu nový alkoholický nápoj Baileys Almande™ vyrobený z mandlového mléka, který je vhodný pro vegany i pro lidi z bezlepkovou dietou....



Měli by být veterináři vegetariány?

31. 12. 2015

Svou profesi jsem si vybral – podobně jako mnoho dalších veterinářů – ve směšně nízkém věku: okolo pěti let. K tomuto rozhodnutí mě dovedla náklonnost a empatie se zvířaty v mém životě,...


Veganská předvánoční akce v Londýně

10. 12. 2015

Londýn, stejně jako Praha, je městem nabitým předvánočními akcemi. Nablýskané a třpytící se výlohy obchodů v Oxford Street lákají své zákazníky tak jako londýnské uličky, které osvětlují vánoční...


Praha má nejvyšší hustotu veganských restaurací v Evropě

22. 11. 2015

V celkovém počtu veganských restaurací Prahu v Evropě předčí jen Berlín. Po přepočtu na počet obyvatel je ale stověžatá metropole jasně první, následována Milánem, Varšavou,...



Přechod k veganství sníží uhlíkovou stopu stravy na polovinu

27. 06. 2015

New Scientist: Když přestanete konzumovat maso, snížíte tím množství emisí CO2, které má na svědomí vaše strava, i na méně než polovinu. Toto číslo představuje mnohem vyšší podíl, než jaký...


Pátá chuť umami - tajemství veganských dobrot pro masomily

12. 04. 2015

Slaná, sladká, hořká, lahodná, kyselá – kdo by neznal pět základních chutí. Moment, cože? Pět? Lahodná? Je to skutečně tak – umami neboli lahodná chuť je jedna z pěti základních chutí. Chuť...


Veganské kuličky konečně v IKEA

09. 04. 2015

Včera zahájil mezinárodní řetězec obchodů s nábytkem IKEA ve všech svých pobočkách prodej dlouho očekávané novinky - zeleninových kuliček GRÖNSAKSBULLAR. IKEA vyslyšela přání svých zákazníků a na...








Bývalý šéf Burger Kingu založil vegetariánskou firmu

17. 12. 2014

Brian Swette, který je bývalým šéfem fastfoodového řetězce Burger King, se svou ženou Kelly založil společnost Sweet Earth Natural...