Burger v New Yorku byl vyhlášen jako nejlepší na celém světě a přitom ani neobsahuje maso. Ohromující, že?
Slavný Superiority Burger s čistě veganským karbanátkem byl prohlášen magazínem GQ jako to nejlepší, co může svět nabídnout.
Jde o překvapivé rozhodnutí, a je asi jasné, že i dost kontroverzní.
Lidé doslova šílí po chuti a struktuře tohoto poctivého a oříškově chutnajícího burgeru, ale nikdo vlastně doopravdy neví, co se do něj dává. Jen se ví, že při jeho výrobě nebylo ublíženo žádné krávě.
Podává se v housce s ledovým salátem, rajčetem, kyselou okurkou a omáčkou.
Brooks Headley, vlastník podniku East Village Superiority Burger chce udržet svůj recept v tajnosti (a kdo by mu to mohl mít za zlé?), takže neprozradí žádnou z jeho ingrediencí.
Na Wall Street Journal ale promluvil o zvyšujícím se trendu bezmasých burgerů.
Fotka zveřejněná uživatelem NYC x NYC (@nycbynyc), Zář 17, 2015 v 3:52 PDT
“Nepotřebuji něco, co je k nerozeznání od masa proto, abych měl pocit, že jím burger.” Dříve bubeník punkrockové kapely, dnes šéfkuchař říká, že burger není jen o karbanátku a tom, jestli to je nebo není maso.
“Jezení burgeru je tak kultovní a americké, že to prostě nemůže být jen o karbanátku. Jde o ten rituál zmáčknutí housky, křupnutí salátu a jemné aroma kečupu - v tom všem je něco primárně uspokojivého.”, říká Brooks.
"Vypadá to jako burger, chutná to jako burger, jen v něm není maso. Tu skvělou chuť prostě nedělá mrtvé zvíře, ale dokonalé sladění všech ingrediencí," chválí jeden ze zákazníků na Instagramu a potvrzuje tak teorii samotného majitele a šéfkuchaře bistra.