#rozhovor


Kuchařky bez domova: Plníme si sen

04. 05. 2023

Jedním z projektů organizace Jako doma, která poskytuje sociální služby ženám bez domova v Praze, byla donedávna Jídelna Kuchařek bez domova. Ta ale byla částečně i díky covidovým...


Toybox: V životě si volím náročnější a delší cesty

25. 04. 2023

Ilustrátorka, výtvarnice, streetartová umělkyně, autorka učebnice komiksu, držitelka několika cen, matka, manželka, aktivistka, členka kolektivu Food Not Bombs a vaří podle...


Jiřina z Vegálu: Dneska není doba na experimenty

17. 04. 2023

Brno považuji za vegan gastro nebe. A za jeden z jeho obláčků podnik Vegalité neboli Vegál, který není pouze o vyhlášené svíčkové, ale také o klubových prostorech s komunitním...


Rozhovor s aktivistou a fotografem Lukášem Vincourem

12. 03. 2023

Spolupracovník We Animals Media Lukáš Vincour je aktivista za osvobození zvířat a dokumentární fotograf z České republiky. Je spoluzakladatelem veganské organizace


MUDr. Hurych: Kvalitní rostlinná strava má své výhody, k raw ale nevidím důvod

23. 02. 2023

V rámci březnového festivalu VeganFest vzniká série rozhovorů s přednášejícími. My, jako partneři festivalu, vám...


Autorka knihy Kravín na konci pekla: V kravínech jsem zažila čisté barbarství [rozhovor]

06. 06. 2022

Připravovaná kniha Zuzany Andělové Kravín na konci pekla je jejím osobním příběhem, ve kterém popisuje své zážitky z práce v kravínech. Autorka si prošla celkem čtyřmi zemědělskými...


Rozhovor: „Natáčet peklo pro nás byla naděje“

29. 10. 2021

Přinášíme rozhovor s jednou ze spoluautorek očekávaného dokumentárního filmu Svědectví, který 1. listopadu na Světový den veganství vstupuje do českých kin.


Rozhovor s prvním dánským veganským poslancem Carlem Valentinem

10. 05. 2021

Povídali jsme si s vůbec prvním veganským poslancem v Dánsku -


„Vše začalo pořádným hummusem,” říká Štěpán Hodač o rané fázi svého podnikání

16. 02. 2021

I love Hummus je dnes již známá česká firma vyrábějící nejen hummus - cizrnovou pomazánku, ale také fermentovaný salát kimchi. Jaké byly začátky podnikání z pohledu samotného...


Milan „Banán” Trachta: Na chmury je nejlepší lék cítit se milován

13. 11. 2020

Banána není třeba příznivcům straight edge a české HC scény představovat. Pokud však nemáte tuchy, o koho se jedná, v rozhovoru se tento “multiumělec” představí...


Tomáš Kadlec: Chci žít život, kterej mě baví a za kterým si můžu morálně stát

04. 08. 2020

Hotový ráj na zemi! Vegan jídelna Eaternia, klub Underdogs', půda Eternia se sk8 rampou a barem - kdo by neznal multifunkční dům na pražském Smíchově v Nádražní ulici s muškáty za...


Rozhovor s Danielou a Rosťou, majiteli veganské hospody Belzepub

19. 07. 2020

Pražská žižkovská hospoda Belzepub je známá nejen svou punkovou atmosférou, ale traduje se o ní, že má ty nejlepší burgery v Praze. V posledních letech si štamgasti mohli povšimnout...


Rozhovor s Petrou Drábkovou, majitelkou veganského bistra FRYENDS v Brně

05. 05. 2020

Brněnské bistro Fryends za dva a půl roku existence vyrostlo od punkových začátků po...


Jana Fabiánová: Veganství je moje filosofie neubližování

11. 04. 2020

Zpěvačka, herečka a výtvarnice Jana Fabiánová působí jako frontmanka amerického glam rockového uskupení The Infinite Seas. Na divadelních prknech do nedávna vystupovala např. v projektu Czech...


Rozhovor s kapelou We All Poop, soutěžící v Eurovizi

31. 01. 2020

Letošní ročník evropské hudební soutěže Eurovision Song Contest přinesl hned dvě překvapení. Kromě účasti...


Představujeme: Azylová farma Jarikhanda

15. 10. 2019

V sérii rozhovorů představujeme azyly pro hospodářská zvířata v ČR. Pátý díl je věnovaný azylové farmě Jarikhanda. Jarikhanda funguje od roku 2015 v Březůvkách u Zlína. Založila ho Vendy, která...


Představujeme: Život bez krutosti na statku

18. 06. 2019

Ve čtvrtém díle série rozhovorů představující azyly pro hospodářská zvířata v Česku je na řadě zvířecí azyl s dvouletou historií Život bez krutosti z.s., který se nachází ve vesničce Třebihošť na...


Představujeme: Útulek Tibet

24. 05. 2019

Třetí díl série rozhovorů představující azyly pro hospodářská zvířata v Česku je věnovaný Útulku Tibet. Útulek Tibet sídlí nedaleko Bučovic, asi 30 km od Brna. Vznikl v roce 2007, funguje jako...


Představujeme: Šťastný zvěřinec

04. 05. 2019

V sérii rozhovorů představujeme azyly pro hospodářská zvířata v ČR. Druhý díl je věnovaný azylu pro hospodářská a další zvířata Šťastný Zvěřinec, který sídlí nedaleko Hradce Králové a oficiálně...


Zeptali jsme se biologa, jestli rostliny mohou cítit bolest

24. 03. 2017

Podle Daniela Chamovitze, děkana katedry biologie na telavivské univerzitě, rostliny dokážou vycítit, že jsou pojídány, akorát nemají kapacitu na to, aby je to nějak sr*lo. Vládní činitelé...

Strana 1 z 2