#rostlinná smetana


Tempeh na smetaně

12. 10. 2018

Opravdu luxusní a přitom nenáročný recept, který si oblíbí celá rodina. Ideální k nedělnímu obědu. Slaný tempeh, hořká rukola a sladkokyselá zálivka tvoří vskutku harmonickou kombinaci.


Tofu (či nekuře) na paprice

21. 10. 2016

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku.


Žampionový krém

22. 10. 2015

Žampiony jsou klasika! A žampionový krém je výborná polévka, která vás zasytí a zahřeje, což se hodí obzvláště na podzim a na zimu.



Jakože svíčková (vegan)

09. 09. 2013

Tradiční omáčka je veganská sama o sobě, jde jen o to, vyměnit kravskou smetanu za rostlinnou.


Krémové těstoviny s houbami a ořechy

05. 12. 2011

Lahodné krémové těstoviny s žampiony a drcenými vlašskými oříšky.


Zelňačka

12. 11. 2011

Polévka patřící k zástupcům typické české kuchyně. Základ zůstává, uzenina a smetana je nahrazena rostlinnou variantou.


Bramborový paprikáš

22. 10. 2011

Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.


Bílá houbová omáčka

22. 10. 2011

Tato krémová omáčka je ideálním způsobem, jak využít houby nasbírané při procházce lesem. Velmi variabilní, co se týče příloh - lze podávat s knedlíkem, těstovinami i bramborem.


Špenátové gnocchi

21. 10. 2011

Velmi rychlý a snadný recept na italské nočky se špenátem.



Mungo a zelenina na kari

21. 10. 2011

Až se vám podaří vyklíčit mungo fazole (je to vážně snadné!), není nic lepšího, než si je udělat se zeleninou na kari. Jednoduché, výborné a díky mungo fazolím i opravdu výživově bohaté.


Hollywoodské zapečené fazolky

21. 10. 2011

Netradiční, ale přesto výborné pojetí fazolí se zeleninou a „sýrem“.