Velmi rychlý a snadný recept na italské nočky se špenátem.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou smetany (či rostlinného mléka, které necháme vyvařit), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme.
Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme lahůdkovým droždím, které dodá skvělou chuť, případně strouhankou. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a nakonec můžeme posypat trochou veganského sýru (např. Veganline). Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme.