Špenátové gnocchi

Špenátové gnocchi
 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
gnocchi1 balení
špenát (mražený listový)200 - 250 g
řepkový či olivový olej
cibule2 ks
česnek6 stroužků
rostlinná smetana či mléko
sůl
pepř
čerstvá bazalka
Veganský sýr např. Veganline (není nutný)
(příp. lahůdkové droždí)3 lžíce

Velmi rychlý a snadný recept na italské nočky se špenátem.

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou smetany (či rostlinného mléka, které necháme vyvařit), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme.

Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme lahůdkovým droždím, které dodá skvělou chuť, případně strouhankou. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a nakonec můžeme posypat trochou veganského sýru (např. Veganline). Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(5)
Vytisknout  

Související články

Špagety s omáčkou z červené řepy
Gazpacho
Řepné karbanátky
No Internet Connection