Špenátové gnocchi

 20 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Gnocchi1 balení
Špenát250 g
Olivový Olej
Cibule2 ks
Česnek4 stroužky
Sojová Smetana
Sůl
Pepř
Čerstvá Bazalka
Tavenýr Či Veganline (Není Nutný)
Reklama
Špenátové gnocchi

Velmi rychlý a snadný recept na italské nočky se špenátem.

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou sojové smetany (lze přidat i sojkyšku), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme.

Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme strouhankou nebo hraškou. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě a dlouho promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a nakonec můžeme posypat trochou veganského sýru (Tavenýr či Veganline jsou nej). Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Hlíva ústřičná s česnekem
Hrášková polévka
No Internet Connection