Bílá houbová omáčka

 15 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Olej Nebo Rostlinné Máslo
Houby200 g
Sůl
Pepř
Drcený Kmín
Rostlinná Smetana100 ml
Rostlinný Jogurt (Není Nutný)
Reklama
Bílá houbová omáčka

Tato krémová omáčka je ideálním způsobem, jak využít houby nasbírané při procházce lesem. Velmi variabilní, co se týče příloh - lze podávat s knedlíkem, těstovinami i bramborem.

Dáme rozehřát tuk, na něj dáme houby, osolíme, trochu opepříme, přidáme kmín, po chvíli podlijeme vodou (aby byly všechny houby namočené) a dusíme dokud nezměknou. K udušeným houbám přidáme rostlinnou smetanu a mícháme do zhoustnuí. Nakonec přidáme sojkyšku či sojový jogurt (ale stačí okyselit lžící octa a omáčku zahustit škrobem či moukou) a ještě chvíli povaříme. Pokud je málo omáčky, přidáme vodu. Podáváme s houskovými knedlíky. Druhou možností je po udušení houby nakrájet na malinké kousíčky a vylepšit kousky čerstvé bazalky, dále stejný postup a podávat se špagetami - vynikající. 

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)
Žampionový krém
No Internet Connection