Bílá houbová omáčka

Bílá houbová omáčka
 15 min.
doba přípravy
 
pro 2 osoby

Budete potřebovat
Olej Nebo Rostlinné Máslo
Houby200 g
Sůl
Pepř
Drcený Kmín
Rostlinná Smetana100 ml
Rostlinný Jogurt (Není Nutný)

Tato krémová omáčka je ideálním způsobem, jak využít houby nasbírané při procházce lesem. Velmi variabilní, co se týče příloh - lze podávat s knedlíkem, těstovinami i bramborem.

Dáme rozehřát tuk, na něj dáme houby, osolíme, trochu opepříme, přidáme kmín, po chvíli podlijeme vodou (aby byly všechny houby namočené) a dusíme dokud nezměknou. K udušeným houbám přidáme rostlinnou smetanu a mícháme do zhoustnuí. Nakonec přidáme sojkyšku či sojový jogurt (ale stačí okyselit lžící octa a omáčku zahustit škrobem či moukou) a ještě chvíli povaříme. Pokud je málo omáčky, přidáme vodu. Podáváme s houskovými knedlíky. Druhou možností je po udušení houby nakrájet na malinké kousíčky a vylepšit kousky čerstvé bazalky, dále stejný postup a podávat se špagetami - vynikající. 

 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(3)
Vytisknout  

Související články

Hlíva ústřičná s česnekem
Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)
Žampionový krém
No Internet Connection