Mungo a zelenina na kari

Mungo a zelenina na kari
 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Klíčky mungo fazolí (nebo nenaklíčené, ale uvařené)
mrkev3 ks
celer1/2 ks
cibule1 větší ks
rostlinné máslo2 lžíce
kari1 lžička
sůl
bílý pepř
zel. bujon1 kostka
rostlinná smetana100 ml
Reklama

Až se vám podaří vyklíčit mungo fazole (je to vážně snadné!), není nic lepšího, než si je udělat se zeleninou na kari. Jednoduché, výborné a díky mungo fazolím i opravdu výživově bohaté.

Jak klíčit MUNGO
Mungo fazole dejte do skleněné misky s vodou (voda musí být několik centimetrů nad fazolemi, jelikož část vody vstřebají) a vložte na noc do lednice. Ráno vodu slejte a nechte při pokojové teplotě. Dvakrát denně pomocí sítka proplachujte, aby vzniklé klíčky neuschly. Dostatečně naklíčené bývají po třech dnech.
mungo klicky

Cibuli, celer, mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme rostlinné máslo (případně olej), orestujeme cibuli a po chvíli přihodíme celer a mrkev. Poprášíme kari kořením (asi 3 lžičky) a několik minut smažíme. Poté podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 10 min. Zahustíme rostlinnou smetanou, dochutíme kari, solí a pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme mungo fazole (3 - 4 hrsti) a směs krátce prohřejeme, ale nevaříme (kvůli znehodnocení výživových látek). Podáváme s rýží (např. jasmínovou či basmati).

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(6)
Vytisknout  

Související články

Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Fazole s rýží a kokosovým mlékem
Řepné karbanátky
No Internet Connection