Mungo a zelenina na kari

 20 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Klíčky Mungo Fazolí (Nebo Nenaklíčené, Ale Uvařené)
Mrkev3 ks
Celer1/2 ks
Cibule1 větší ks
Rostlinné Máslo2 lžíce
Kari
Sůl
Bílý Pepř
Zel. Bujon1 kostka
Rostlinná Smetana100 ml
Reklama
Mungo a zelenina na kari

Až se vám podaří vyklíčit mungo fazole (je to vážně snadné!), není nic lepšího, než si je udělat se zeleninou na kari. Jednoduché, výborné a díky mungo fazolím i opravdu výživově bohaté.

Cibuli, celer, mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme rostlinné máslo (případně olej), orestujeme cibuli a po chvíli přihodíme celer a mrkev. Poprášíme kari kořením (asi 3 lžičky) a několik minut smažíme. Poté podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 10 min. Zahustíme sojovou smetanou, dochutíme kari, solí a pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme mungo fazole (3 - 4 hrsti) a směs krátce prohřejeme, ale nevaříme (kvůli znehodnocení výživových látek). Podáváme s dlouhozrnnou rýží.

PS: Klíčení munga je velmi snadné - návod zde.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Omeleta (vegan)
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Hrášková polévka
No Internet Connection