Výborná polévka z dýně hokkaido a kokosového mléka.
Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme napůl a ze středu odstraníme semínka. Poté očistíme nožem a nakrájíme na kostičky. Dýně Hokkaido se vaří se slupkou, jiné druhy je třeba oloupat. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. (Poté můžeme přidat na kostičky nakrájenou mrkev, oloupanou a nakrájenou cuketu - ale nejsou nutné). Nakonec přidáme dýni a orestujeme. Při míchání přidáme koření (nejvíce muškátu a pepře) a lehce osmažíme. Po chvíli zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme do změknutí. Poté ručním mixérem rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme kokosové mléko (příp. rostlinnou smetanu) a důkladně promícháme. Polévku podle potřeby ochutíme solí, pepřem, muškátem, kurkumou, možno dodat i trochu koriandru. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a lžičkou kokosového mléka.