Dýňová polévka

 30 min.
doba přípravy
 
pro 4 osoby

Budete potřebovat
Menší Dýně Hokkaido1 ks (asi 300g dužiny)
Cibule1 ks
Špetka Bílého Pepře
Sůllžička
Muškát
Kurkuma
Zeleninový Bujón1 kostka
Kokosové Mléko200 ml
Olej Na Smažení
Bylinky Na Ozdobu (Petržel, Koriandr)
Reklama
Dýňová polévka

Výborná polévka z dýně hokkaido a kokosového mléka.

Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme napůl a ze středu odstraníme semínka. Poté očistíme nožem a nakrájíme na kostičky. Dýně Hokkaido se vaří se slupkou, jiné druhy je třeba oloupat. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. (Poté můžeme přidat na kostičky nakrájenou mrkev, oloupanou a nakrájenou cuketu - ale nejsou nutné). Nakonec přidáme dýni a orestujeme. Při míchání přidáme koření (nejvíce muškátu a pepře) a lehce osmažíme. Po chvíli zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu  a vaříme do změknutí. Poté ručním mixérem rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme kokosové mléko (příp. rostlinnou smetanu) a důkladně promícháme. Polévku podle potřeby ochutíme solí, pepřem, muškátem, kurkumou, možno dodat i trochu koriandru. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a lžičkou kokosového mléka.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Veganské „vejce" na tvrdo
No Internet Connection