Jemná chřestová polévka

Jemná chřestová polévka
 10 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
zelený chřest500 g
voda1 l
sůl
cukr
olej1 lžíce
hladká mouka1 lžíce
hustá sojová smetana2 lžíce
Reklama

Chřest je typická jarní zelenina plná draslíku, se kterou můžete vykouzlit mnoho různých jídel. Zkuste například tuto výbornou jemnou chřestovou polévku, se kterou potěšíte i náročnějšího strávníka.

Opláchneme chřest, oloupeme dolní třetinu (odřízneme dřevnatý kořen) a hlavičky necháme. Připravený chřest uvaříme ve vodě se solí a cukrem, vyndáme a rozkrojíme v polovině. Dolní část chřestu nakrájíme, vrátíme do vody a rozmixujeme. Vývar podle potřeby zahustíme jíškou z oleje a mouky (pokud máme dost chřestu, tak zahuštění není potřeba), povaříme, zjemníme rostlinnou smetanou a přidáme nakrájenou horní část chřestu.

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(2)
Vytisknout  

Související články

Gazpacho
Hrášková polévka
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
No Internet Connection