Hollywoodské zapečené fazolky

 40 min.
doba přípravy

Budete potřebovat
Sterilizované Bílé Fazole V Rajčatovém Nálevu (Možno I Chilli Nálev)450 g
Bílé Zelí500 g
Vařené Brambory3 větší ks
Cibule1
Rostlinné Máslo Či Olej4 lžíce
Hladká Mouka2 lžíce
Rostlinná Smetana1 hrnek
Chilli1 lžička
Mletý Pepř
Sůl
Strouhaný Veganline Nebo Uzený Tavenýr (Veganský Sýr)100 g
Reklama
Hollywoodské zapečené fazolky

Netradiční, ale přesto výborné pojetí fazolí se zeleninou a „sýrem“.

Zelí nakrájíme na větší kusy (5cm), ve větším množství osolené vody povaříme asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Vařené brambory oloupeme, pokrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. V kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce rostlinného másla (či oleje), krátce na něm osmahneme mouku a za stálého míchání pomalu přiléváme sojovou smetanu. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne, pak ji osolíme, opepříme a odstavíme. V jiné nádobě rozehřejeme lžíci rostlinného másla (nebo oleje), osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme chilli a konzervované fazole i s nálevem a vše důkladně prohřejeme. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem, vyložíme spařenými listy zelí a na ně rozprostřeme fazole. Na fazole položíme vrstvu plátků brambor, zalijeme smetanovou omáčkou a posypeme strouhaným tavenýrem. Nemůžeme-li sehnat tavenýr, můžeme posypat strouhaným uzeným tofu, ale není to ono. V horké troubě zapečeme asi 25 minut, až se tavenýr rozteče a zezlátne. 

Vyzkoušeli jste recept?

Hodnocení receptu:
(1)
Vytisknout  

Související články

Knedlo zelo sojo
Červená čočka s kokosovým mlékem (čočkarí)
Hlíva ústřičná s česnekem
No Internet Connection